Asztalitenisz-vb: Hartbrich első ellenfele akár a nagymamája is lehetne

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.05.18. 19:13
null
Hartbrich Leonie-ra nehéz első forduló vár, hiszen a néhány hét híján 60 éves luxemburgi Ni Xialian még mindig Európa meghatározó játékosai közé tartozik (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Elkészítették a szombaton kezdődő dél-afrikai asztalitenisz-világbajnokság sorsolását, ez alapján a mieink közül többen győzelemmel rajtolhatnak Durbanben.

A szerencsének minden nagy verseny előtt kiemelt szerep jut, nincs ez másként a szombaton rajtoló egyéni világbajnokság esetében sem. Az afrikai kontinensre 84 év után visszatérő vb-nek a dél-afrikai Durban ad otthont, s magyar részről öt versenyszámban három férfi és négy női asztaliteniszezőnk áll asztalhoz. A szervezők csütörtökön elkészítették a sorsolást, ami alapján kijelenthető, Fortuna jó szokásához híven egyik kezével adott, miközben a másikkal elvett.

Férfi egyesben Szudi Ádám nem feltétlenül örült, amikor megtudta, hogy az első körben a portugál Marcos Freitas vár rá, Majoros Bence viszont a kanadai Eugene Wangnál akár nehezebb ellenfelet is kaphatott volna elsőre. A nőknél talán Póta Georgina járt a legjobban, az ausztrál Melissa Tapper egyértelműen a legyőzhető kategóriába sorolható, viszont Madarász Dórának az osztrák Sofia Pocanova, Bálint Bernadettnek az ukrán Margarita Peszocka, Hartbrich Leonie-nek pedig a luxemburgi Ni Xialian elleni meccs igencsak rázósnak ígérkezik. Utóbbi párharc érdekessége lesz, hogy a kor alapján nagymama–unoka párharcnak is nevezhetnénk, ugyanis a 23 éves Hartbrich áll majd szemben a néhány hét múlva 60 esztendős Ni Xialiannal.

Ami a párosokat illeti, az Ecseki, Szudi, a Póta, Madarász és az Ecseki, Madarász kettős számára is megoldhatónak tűnik az első forduló, a Majoros, Lind magyar, dán kooperációtól viszont bravúr kell a továbbjutáshoz.

A magyarok ellenfelei az első fordulóban
Férfiak. Egyes. A 64 közé jutásért:
Szudi Ádám (107. kiemelt)–Freitas (portugál, 50.)
Majoros Bence (64.)–Wang (kanadai, 63.)
Páros. A 32 közé jutásért:
Ecseki, Szudi (13.)–Aruna, Abiodun (nigériai, 55.)
Majoros, Lind (magyar, dán, 31.)–Cifuentes, Alto (argentin, 8.)
Nők. Egyes. A 64 közé jutásért:
Madarász Dóra (61.)–Polcanova (osztrák, 10.)
Bálint Bernadett (109.)–Peszocka (ukrán, 43.)
Harbrich Leonie (112.)–Ni Xialian (luxemburgi, 36.)
Póta Georgina (54.)–Tapper (ausztrál, 101.)
Páros. A 32 közé jutásért:
Póta, Madarász (19.)–Edem, Akpan (nigériai, 55.)
Vegyes páros. A 32 közé jutásért:
Ecseki, Madarász (17.)–Chen, Mischek (osztrák, 36.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik