Vívás: négy női kardozónk folytathatja a 64 között a szöuli GP-n

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2023.04.28. 07:53
null
Márton Anna a csoportmérkőzések után egyből a 64 közé jutott (Fotó: archív)
Jelenleg nincs női kardozónk a világranglista legjobb 16 helyezettje között (Battai Sugár Katinka a 17.), vagyis nincs kiemeltünk, így mind az öt magyar induló pengét fogott a szöuli Grand Prix-verseny pénteki selejtezőjében.

 

Öt magyar női kardozónk lépett pástra a szöuli Grand Prix-viadal selejtezőjében – Márton Anna hibátlan mérleggel zárta a csoportmeccseket, míg Battai Sugár Katinka az öt győzelme mellett mindössze egyszer kapott ki, így ők ketten a remek teljesítményüknek köszönhetően egyből feljutottak a 64-es táblára.

Katona Renátára, Pusztai Lizára és Szűcs Lucára viszont várt az egyenes kieséses szakasz, de a csoportasszós mutatójuk miatt szerencsére csak egy-egy 15-ös asszó: Katona és Pusztai egyetlen tussal ugyan, de megnyerte a csörtéjét, Szűcs azonban kikapott, így szombaton a főtáblán négy magyar köthet be a nők között – a férfiak mezőnyében Szilágyi Áron, Szatmári András és Iliász Nikolász lép pástra.

 

GRAND PRIX-VERSENY, SZÖUL

Kard. Nők. Egyéni. A csoportmérkőzéseken: Márton Anna 6 győzelem/0 vereség, Battai Sugár Katinka 5/1, Katona Renáta 4/2, Pusztai Liza 3/3, Szűcs Luca 3/3.
A 64 közé jutásért:
Katona–Perdibaeva (üzbég) 15:14,
Pusztai–Jang Je Szol (dél-koreai) 15:14,
Kim (amerikai)–Szűcs 15:12

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik