Európai Játékok: helyszínbejáráson vett részt a MOB

Vágólapra másolva!
2023.04.14. 12:43
null
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) küldöttsége helyszínbejáráson vett részt Krakkóban (Fotó: olimpia.hu)
Helyszínbejáráson vett részt a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) küldöttsége Krakkóban, ahol csaknem két hónap múlva kezdetét veszi a 26 sportágat felvonultató Európai Játékok.

A MOB honlapjának pénteki beszámolója szerint a háromnapos látogatásra Fábián László főtitkár-csapatvezető, Bartha Csaba, a MOB operatív igazgatója és a csapatiroda részéről Tor Tamás nemzetközi munkatárs utazott Lengyelországba.

A magyar delegáció tagjai a résztvevőkkel együtt áttekintették az aktualitásokat és a nemzeti csapatok lehetőségeit, valamint több helyszínt is meglátogattak.

„Azt tudjuk, és készülünk rá, hogy az olaszországi EYOF-hoz hasonlóan, a sportágaknak megfelelően a régióban igen elszórtan helyezkedik majd el a magyar csapat, de mindent megteszünk a sikeres szereplés érdekében. Tájékoztatást kaptunk a versenyprogramról, az egyes területekről, mint például a szállás és a logisztika. A szervezők hamarosan még bővebb információkkal fognak szolgálni” – foglalta össze Fábián László.

A Krakkóban és környékén június 21. és július 2. között sorra kerülő multisport eseményen 12 sportágban kontinensviadalt is rendeznek, illetve több sportág eredményei fontos állomást jelentenek a párizsi olimpiához vezető úton. A szervezők 48 ország 7300 sportolóját várják a játékokra, 18 nyári és 1 téli sportág 22 szakágában, továbbá 7 nem olimpiai sportágban összesen 255 győztest avatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik