Asztalitenisz: Szőcs Bernadette japán ellenfelet kiejtve már nyolcaddöntős Bangkokban

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.04.26. 15:54
null
Szőcs Bernadette a bangkoki nyolcaddöntőben monacói-kínai ellenféllel találkozik (Fotó: WTT)
A WTT-sorozat bangkoki star contender versenyén a román színekben versenyző marosvásárhelyi Szőcs Bernadette japán ellenfelet legyőzve bejutott a nyolcaddöntőbe, ami rajta kívül csupán egy európai születésű játékosnak sikerült. 

 

A magyar válogatottból csak Szudi Ádám nevezett a bangkoki WTT-versenyre, s mivel ő már egyesben, illetve a dán Anders Linddel az oldalán párosban is kiesett, válogatott keretünk már nem érintett a star contender besorolású tornán. Viszont a marosvásárhelyi Szőcs Bernadette(világranglista-22.)még versenyben van, olyannyira, hogy egyesben a japán Szaszao Aszukát (80.) legyőzve már bejutott a nyolcaddöntőbe.A mérkőzés nem volt egyszerű, a 23 éves távol-keleti játékos az első szettet viszonylag simán megnyerte, ám ettől kezdve már a rutinosabb és nem mellesleg jóval előrébb jegyzett,román színekben versenyzőSzőcs akarata érvényesült. Hogy ez valójában mekkora eredmény, aztbizonyítja,hogy a legjobb tizenhat között mindössze két európaiszületésűasztaliteniszező található, Szőcs mellett az osztrák Sofia Polcanova.Ráadásula nyolc közé jutás sem tűnik lehetetlennek,a monacói-kínaiXiaoxin Yang (18.)ugyanis a nehéz,delegyőzhető ellenfelek kategóriájába tartozik.

Az említett Polcanovaegyébként párosban együtt indult Szőccsel, akettejük alkottapárosa nyolcaddöntőt még simán vette a Lily Zhang, Barbora Balazová amerikai, szlovák duóval szemben, az elődöntőbe jutás viszont már nem jött össze, a Kihara Miju, Nagaszaki Miju kettős nagy meccsen 3:2-re legyőzte a Szőcs, Polcanova kooperációt.

WTT-SOROZAT, STAR CONTENDER, BANGKOK
Nők
.Egyes.A 16 közé jutásért:
Szőcs Bernadette (romániai)–Szaszao (japán) 3:1 (–7, 7, 5, 6)
Páros. Negyeddöntő:

Kihara, Nagaszaki (japán)–Szőcs, Polcanova (romániai, osztrák) 3:2 (–8, 10, 5, –6, 6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik