Vívás: Szatmári András hetedik a padovai vk-n

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2023.03.03. 18:25
null
Szatmári András hetedik Padovában (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Szatmári András a nyolc közé jutott a férfi kardozók padovai világkupaversenyén, s ott a negyeddöntőben búcsúzott minimális különbséggel.

 

Szoros asszók, kiélezett csaták – ez jellemezte a férfi kardozók padovai világkupaversenyét, ahol a főtáblán hét magyar (Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Rabb Krisztián, Horváth Gergő) köthetett be.

Hogy mennyire voltak ezek a csörték a végletekig izgalmasak, azt jól mutatja, hogy Gémesi Csanád egyetlen tussal kapott ki a 64 között a dél-koreai Pak Szang Vontól – és miután ugyanilyen kis különbséggel nyert ebben a körben Szilágyi Áron, egy kanyarral később már ő szenvedett minimális vereséget a francia Sébastien Patrice-től (és ugyanekkor, ugyanígy búcsúzott Rabb Krisztián is).

Aztán jött Szatmári András egytusos győzelme a japán Josida Kento ellen a nyolcaddöntőben, majd az egytusos veresége a négy közé jutásért az olasz Michele Gallóval szemben...

De nemcsak a mieink vívtak ilyen szoros csatákat, az egész napra ez volt a jellemző (például a negyeddöntő négy asszója közül háromban egy tus döntött, a negyedikben meg kettő) – az összegzése pedig a pénteknek úgy hangzik, hogy egyetlen magyar jutott be a nyolc közé a padovai vk-viadalon: Szatmári András a hetedik helyen végzett.

Szombaton a csapatversennyel folytatódik az olaszországi világkupa-állomás.

VILÁGKUPAVERSENY, PADOVA
Kard. Férfiak. Egyéni. A 64 közé jutásért:
Szilágyi–Doddo (amerikai) 15:14, Szatmári–Gordon (kanadai) 15:12, Decsi T.–Bibi (francia)15:9, Rabb–Madrigal (spanyol) 15:9, Pak Szang Von (dél-koreai)–Gémesi Cs. 15:14, Kato (japán)–Iliász 15:13, Sz. Bazadze (grúz)–Horváth G. 15:13. A 32 közé jutásért: Szatmári–Fioretto (olasz) 15:12, S. Patrice (francia)–Szilágyi 15:14, Sz. Bazadze–Decsi T. 15:11, Marciano (olasz)–Rabb 15:14. Nyolcaddöntő: Szatmári–Josida (japán) 15:14. Negyeddöntő: Gallo (olasz)–Szatmári András 15:14

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik