Sportlövészet: öt körrel maradt le az Eb-döntőről Tátrai-Fejes Miklós

Vágólapra másolva!
2023.03.10. 14:11
null
Tátrai-Fejes Miklós öt körrel maradt le a döntőről (Fotó: Nemzeti Sport, archív)
Az első öt sorozatban ragyogóan versenyzett a légpisztolyos Tátrai-Fejes Miklós a sportlövők olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságán, ám az utolsó lövések gyengébben sikerültek, így a férfiaknál nem jutott döntőbe magyar induló.

Miután a női légpisztolyosoknál Major Veronika kiharcolta a döntőbe jutást a 10 méteres sportlövő Európa-bajnokságon, kora délután a férfiakon volt a sor, a mieink közül Tátrai-Fejes Miklós, Szemán Dávid és Nagy László lépett lőállásba. A népes, 65 tagú mezőnyben szépen helytálltak a magyar versenyzők, Tátrai-Fejes például az első két sorozatban egyaránt 97 kört lőtt, amivel egy ideig vezetett is az élő rangsorban.

A tavalyi kontinensviadalon bronzérmes sportlövő a folytatásban is higgadtan, kiegyensúlyozottan versenyzett, a következő három sorozatban egyaránt elérte a 95 kört. Ezzel még a döntőbe jutásra is maradt esélye, ám az utolsó lövések nem sikerültek jól, így 575 körös eredménnyel a 26. helyen zárt, és öt körrel lemaradt a fináléról. Szemán és Nagy hullámzó teljesítményt nyújtott, előbbi 565 körrel az 51., utóbbi 564-gyel az 55. lett.

A női légpisztolyosok döntője – a mezőnyben Major Veronikával – magyar idő szerint 17 órakor kezdődik Tallinnban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik