Évforduló: 120 éves a Nemzeti Sport

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2023.03.14. 16:51
A magyar sajtószabadság napja egyben a Nemzeti Sport születésnapja, hiszen éppen 55 évvel a 12 pont kinyomtatása után, 1903. március 15-én jelent meg a lap első száma, amely a címlapján akkor így definiálta magát: „A vívással és minden egyéb testedző sporttal foglalkozó hetilap”.


A hetilapból a világháborús szünet és nehézségek után a húszas évekre napilap lett, amely a magyar sportélet sajtóorgánuma lett, és napjainkban is a sportrajongók kedvenc, a hét minden napján megjelenő sportlapja, immár piacvezető internetes kiadással, hatszázezret is meghaladó követővel a közösségi médiában.

A Nemzeti Sport szerkesztősége a hétvégi Képes Sport mellékletet ezen a héten teljes terjedelmében az évfordulónak szenteli: 12 oldalas összeállításban dolgozzuk fel a lap történetét. Az NS szakmai partnere, a Nemzeti Sport Online főoldalán is elérhető Sportrádió a nemzeti ünnepen tematikus nappal, hatórás műsorfolyammal köszönti az évfordulót.

A különleges, 120. születésnap alkalmából már a hetedik alkalommal kerül sor a „Főszerkesztők vacsorájára”, amelyen Szöllősi György főszerkesztő a lapalapítás évfordulóján az elődeit, a Nemzeti Sport korábbi főszerkesztőit látja vendégül, ezúttal a sportnapilap tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Sportügynökség székhelyén, a margitszigeti Ybl Casinóban. Ugyanitt ünnepel kedd este a szerkesztőség stábja, az eseményen részt vesz dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár is.

A Nemzeti Sport történetének 120 esztendeje alatt megélt virágzó és válságos időszakokat, együtt ünnepelt és együtt bosszankodott a magyar szurkolókkal, immár 120 éve tart varázslatos, közös utazásunk az összességében hallatlanul sikeres, mindannyiunknak számos világsikert és felejthetetlen élményt nyújtó magyar sporttal. Lapunk átesett névváltozásokon, tulajdonoscseréken, elszenvedett háborús szilenciumokat, papírhiányt, világjárványt, megjelent hetente egyszer, háromszor ötször, hatszor, majd mindennap, a világhálón pedig 0-tól 24 óráig elérhető, és frissül. Napilapunk volt 4, és volt 32 oldalas, megjelent fotók nélkül, majd szerény minőségű fekete-fehér képekkel, végül teljesen színes oldalakkal és fotókkal, mi több, ma már hang- és videóanyagokat is naponta, sőt élőben teszünk közzé a Nemzeti Sport online felületein. Egyvalami nem változott: a Nemzeti Sport ma is a hazai sportélet első számú fóruma és hírforrása, nekünk pedig célunk, hogy az is maradjon.

Az immár valóban nemzeti tulajdonban lévő és az internet áldásai révén az egész nemzetet elérni képes Nemzeti Sport megfelel a digitális forradalom új kihívásainak, azokra egyedi és érdemi válaszokat ad a következő időszak fejlesztéseivel is, miközben büszkék vagyunk a még mindig hatalmas létszámú hagyományos olvasótáborunkra, amelyet továbbra is, sőt új lendülettel szolgálunk ki a nyomtatott Nemzeti Sportban.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik