Birkózás: Losonczi U23-as Európa-bajnok, Szőke döntős

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.03.14. 20:59
null
Losonczi Dávid U23-as Európa-bajnok! (Fotó: UWW)
A 87 kg-os Losonczi Dávid hétfőn a lengyel Szymon Szymonowiczot, az ukrán Mikita Aljekszjejevet és a török Muhittin Sariciceket legyőzve jutott be a Bukarestben zajló U23-as Európa-bajnokság kedd esti döntőjébe, amelyben az aktuális felnőtt Európa-bajnok, a tavaly világbajnoki ezüstöt is szerző dán Turpal Bisultanov volt az ellenfele. Ahogyan az várható volt, elképesztően nagy csatát hozott a mérkőzés, de Dávid 4–3-ra felülkerekedett riválisán, így U23-as Európa-bajnoki címet ünnepelhetett Bukarestben!

 

Kedden további három kötöttfogású sportolónk kezdte meg szereplését, köztük az olimpiai ötödik, világbajnoki ezüstérmes Szőke Alex (97 kg) is. A selejtezőben az örmény Hajk Hlojant (3–2), majd a lengyel Jakub Antoszewskit (3–1), a török Fatih Önvermezt (4–0) és a litván Mindaugas Venckaitist (6–0) legyűrve bejutott a szerda esti fináléba, amelyben az azeriek kiválóságával, Murad Ahmadiyevvel néz farkasszemet.

Nagyot ment a 72 kg-osok jözött az U23-as Eb-bronzérmes Klányi Krisztofer is, aki a litván Vilius Savickason (7–4) és a lengyel Kamil Czarneckin (tus 6–2-nél) túljutva az elődöntőben léphetett szőnyegre, ott azonban az ukrán Irfan Mirzojev már túl nagy falatnak bizonyult (3–5). Krisztofer szerdán a bronzéremért birkózhat.

Dömök Péternek (82 kg) nem jött ki a lépés, a 16 között technikai tussal (8–0) kikapott az örmény Karen Hacsatrjantól, ezzel búcsúzott a versenytől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik