Asztalitenisz: Majorost kínai topjátékos állította meg a nyolcaddöntőben

Vágólapra másolva!
2023.03.03. 10:44
null
Majoros Bence bravúros menetelése a kínai Liang Csing-kun elleni mérkőzésen ért véget (FOTÓ: WTT)
Az elmúlt napokban remeklő Majoros Bence nem tudott újabb csodát tenni, a világranglista-7. kínai Liang Csing-kun három játszmában legyőzte a WTT-sorozat indiai star contender versenyén.

Majoros Bence (világranglista-112.) az elmúlt napokban bebizonyította, hogy a sportban kiemelkedő teljesítménnyel igenis lehet csodaszámba menő győzelmeket aratni, hiszen három magasabban jegyzett játékos, a japán Ojkava Mizuki (75.), a dél-koreai Kang Dong Szun (97.) és a horvát Andrej Gacina (25.) legyőzésével jutott el a Goában zajló WTT-verseny nyolcaddöntőjéig. Pénteken aztán az is kiderült, léteznek határok – asztaliteniszben például a kínai topjátékosok legyőzése –, amelyek átlépéséhez ennél is több kell.

Első számú férfi játékosunk a nyolc közé jutásért Liang Csing-kun (7.) ellen állt asztalhoz. Legutóbb tavaly júliusban, a budapesti star contender verseny nyolcaddöntőjében találkoztak, akkor a kínai 3:0-s győzelme után ezt írtuk: Liangnak a sikerért alaposan meg kellett dolgoznia, s ez mindenképpen a magyar játékos dicséri. Nos, az azóta eltelt valamivel több mint fél év alatt nem sok minden változott, annak ellenére, hogy Majorosnak akadtak jó pillanatai, a kínai most is 3:0-ra győzött. A mérkőzés statisztikáját böngészve kiderül, a saját szervákból szerzett és elvesztett pontok aránya volt az egyik kritikus pont. Míg Majoros a 27 szervájából 12-t nyert meg és 15-öt elbukott, Liangnál ez az arány 26 adogatásból 18/8 – tegyük gyorsan hozzá, ezek a számok a kínaiakkal szemben a Majorosnál jóval előrébb jegyzett játékosok esetében is hasonlóak lennének.

Tekintve, hogy az indiai torna tulajdonképpen felvezető versenye a kedden kezdődő csúcseseménynek, a szingapúri Grand Smashnek – ez ugyanaz a szint, mint a teniszezőknél a Grand Slam –, a 25 éves Majorosnak a megterhelő goai napok után kevés ideje lesz pihenni, hiszen ott is a selejtezőből kell rajtolnia. A világbajnoki erősségű mezőnyben egyébként rajta kívül Póta Georgina, Madarász Dóra, Hartbrich Leonie, valamint az Ecseki Nándor, Szudi Ádám, a Póta Georgina, Madarász Dóra és az Ecseki Nándor, Madarász Dóra páros áll asztalhoz Szingapúrban.

WTT-SOROZAT, STAR CONTENDER, GOA
FÉRFI EGYES
NYOLCADDÖNTŐ

Liang Csing-kun (kínai)–Majoros Bence 3:0 (8, 4, 8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik