Asztalitenisz: a Majoros, Ecseki páros kínai duót legyőzve elődöntős Ammanban

SZŰCS MIKLÓSSZŰCS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2023.02.10. 12:46
null
Ilyen is ritkán fordul elő: kínai duót vert meg Majoros Bence és Ecseki Nándor (Fotó: Hoffer Szilvi)
Az ammani contenderversenyen a Majoros Bence, Ecseki Nándor páros óriási bravúrral négy játszmában győzött a kínai Csen Jüan-jü, Lin Si-tung duó ellen, az Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettős viszont négy játszmában kikapott esélyesebb ellenfelétől.

Az asztalitenisz olyan sportág, amelyben az ember – legyen bármilyen nemzetiségű – szeretné elkerülni, hogy kínaival kelljen játszania, mert ez az esetek többségében nem sok jóval kecsegtet. Persze akadnak kivételek, hogy messzebbre ne menjünk, szerdán a WTT-sorozat Ammanban zajló contenderversenyén Majoros Bence Liang Kuo-tungot legyőzve kvalifikálta magát férfi egyesben a főtáblára. Hosszú ideje ahhoz szoktunk, hogy egy versenyen legfeljebb egy ilyen bravúrt könyvelhetünk el – vagy az esetek többségében egyet sem –, ám a jelek szerint Amman a szabályt erősítő kivételek közé tartozik: a Majoros Bence, Ecseki Nándor párosunk a negyeddöntőben négy játszmában legyőzte a Csen Jüan-jü, Lin Si-tung duót!

Ezen a ponton érdemes megjegyezni, hogy a magyar párostól már az is szép eredmény, hogy idáig jutott, elvégre alkalmi társulásról van szó: Ecseki állandó partnere, Szudi Ádám nem utazott el Jordániába, ezért állt össze erre a versenyre a Majorossal. Ehhez képest ez a kooperáció gond nélkül vette a nyolcaddöntőt, majd a negyeddöntőben a kínaiakkal szemben csodát tett. S még azt sem lehet mondani, hogy a két kínai gyengécske lenne, egyrészt mert akiket ilyen versenyre elküldenek, azok egészen biztosan nem azok, másfelől a világranglistán elfoglalt helyük sem erre utal: Lin a 37., Csen pedig a 81., miközben Majoros a 121., Ecseki pedig a 198. Amúgy két fiatal, 17 éves ázsiairól van szó, akik gyaníthatóan a következő kínai generáció legjobbjai közé tartoznak majd, most azonban kénytelenek voltak legyőzöttként gratulálni Majoroséknak, akik a szombati elődöntőben az első helyen kiemelt japán Uda Jukija, Togami Sunszuke duóval találkoznak.

A balkezes s párosban kifejezetten erős Ecseki emellett Madarász Dórával az oldalán is asztalhoz állt, mégpedig a tavaly Münchenben Eb-ezüstérmet szerző romániai Ovidiu Ionescu, Szőcs Bernadette kettős ellen. A mieink egyértelműen az olimpiai részvételre hajtanak, s jó úton járnak Párizs felé még akkor is, ha most nem sikerült borítani a papírformát. A román színekben versenyző marosvásárhelyi Szőcs egyébként több vasat tart a tűzben, hiszen amellett, hogy vegyes párosban elődöntős, egyesben és párosban is versenyben van még: előbbiben a monacói-kínai Yang Xiaoxinnal játszik nyolcaddöntőt, utóbbiban pedig az osztrák Sofia Polcanova oldalán negyeddöntőzik a francia Prithika Pavade, Camile Lutz kettős ellen.

WTT-SOROZAT, CONTENDER, AMMAN
Férfiak. Páros. Negyeddöntő:
Majoros Bence, Ecseki Nándor–Csen Jüan-jü, Lin Si-tung (kínai)3:1 (–10, 8, 6,9)
Vegyes páros. Negyeddöntő:
Ionescu, Szőcs–Ecseki, Madarász Dóra3:1 (8, –7, 7, 10)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik