Vívás: hetedik a férfi tőrcsapat a tokiói világkupaversenyen

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2022.12.11. 13:22
null
Szemes Gergő (Fotó: Nemzeti Sport)
Hetedik helyen végzett a Szemes Gergő, Dósa Dániel, Mihályi Andor, Tóth Gergely összetételű tőrcsapat a tokiói világkupa-viadalon.

A nyolc közé kerülni – hónapok, mi több, évek óta ezt mantrázza a hazai szakág, és férfi tőrözőink tesznek is azért, hogy a nagy álom megvalósuljon.

S hogy mi az?

Természetesen az olimpiai kvóta. A Szemes Gergő, Dósa Dániel, Mihályi Andor, Tóth Gergely összeállítású csapat pedig a tokiói világkupa-viadalon bizonyította, nem is elérhetetlen ez az álom: a kvartett azzal, hogy nyolcba jutott a versenyen, lépett egyet előre, a lényeg pedig az, hogy amennyiben Olaszország és Franciaország a kvalifikáció lezárásakor a legjobb négyben van a világranglistán, a mieinket pedig más európai ország nem előzi meg (márpedig jelenleg így állunk), akkor...

Nos, akkor hosszú évtizedek után ott lehet a magyar férfi tőrcsapat Párizsban.

A tokiói vk-viadalon rögtön a nyolc közé jutásért nagy riválist kaptak a mieink, mégpedig a lengyeleket, Szemes Gergőék pedig sikerrel vették az akadályt – ezzel a legnagyobb feladatot teljesítették is a fiúk.

A negyeddöntőben az olaszok túl nagy falatnak bizonyultak, és aztán is jött egy erősebb ellenfél, mégpedig Hongkong, a hetedik helyért viszont nem is vívtak a mieink, mert Egyiptom csapata sérülés miatt visszalépett.

VÍVÓVILÁGKUPA-VERSENY, TOKIÓ
Tőr. Férfiak. Csapat. Nyolcaddöntő:
Magyarország–Lengyelország 45:43 (Szemes +4, Tóth G. +1, Dósa –3). Negyeddöntő: Olaszország–Magyarország 45:26 (Szemes –2, Tóth G. –6, Dósa –11). Az 5–8. helyért: Hongkong–Magyarország 45:38 (Dósa +5, Mihályi –3, Tóth G. –4, Szemes –5). A 7. helyért: Magyarország–Egyiptom – Egyiptom sérülés miatt visszalépett. Döntő: Egyesült Államok–Japán 45:31. Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Japán, 3. Olaszország, ...7. Magyarország (Dósa Dániel, Mihályi Andor, Szemes Gergő, Tóth Gergely)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik