Tusványos: a Kárpát-medencei sportakadémiákról szóló beszélgetés a Sportrádióban

Vágólapra másolva!
2022.07.29. 09:12
null
Ballai Attila, Szondy Zoltán, Juhász István, Zsigmond Barna, Németh Szilárd és Kovács Katalin a Buzánszky Jenő Sportteraszon (Fotó: Mravik Gusztáv)
A Bálványosi Nyári Szabadegyetem Buzánszky Jenő Sportteraszán sportvezetők és egykori sportolók mondták el véleményüket az utánpótlásnevelés örömeiről és nehézségeiről határon innen és túl. A beszélgetést pénteken 18.10-től hallgathatja meg a Sportrádió Hazafutás műsorában.

 

A Sportteraszon Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakos, a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia alapítója, Juhász István, a Magyar Kézilabda-szövetség sportszakmai igazgatója, Szondy Zoltán, a Székelyföld Labdarúgó Akadémia elnöke, Zsigmond Barna miniszteri biztos és Németh Szilárd, a Magyar Birkózók Szövetsége elnöke, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) alapítója osztotta meg tapasztalatait Ballai Attilával, a Mediaworks sportfőigazgatójával, a Nemzeti Sport állandó publicistájával, valamint a hallgatósággal.

A beszélgetésen elhangzott, a gyermeknevelés alapvető eszköze lehet a sport, de nem csupán a sikerek miatt van szükség az akadémiákra, hanem azért is, hogy megfelelő körülmények között sportolhassanak a fiatalok és senki ne maradjon le azért a társaitól, mert nincs lehetősége minőségi sportolásra. Németh Szilárd a beszélgetésen bejelentette, a vajdasági Magyarkanizsa után Székelyföldön is birkózó akadémiát létesítenek.

A Tusványoson elhangzott beszélgetés a Sportrádióban pénteken 18.10-től hallgatható meg.

A Sportrádió mindennap műsorra tűz egy beszélgetést a múlt heti tusnádfürdői fesztiválról.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik