Vívás: a férfi párbajtőrcsapat bronzérmes Tbilisziben

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2022.05.29. 16:52
null
Siklósi Gergelyék a harmadik helyen zártak csapatban (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A szezon során szépen összeállt férfi párbajtőrcsapatunk, ezt az utolsó, Tbilisziben rendezett világkupa-viadalon szerzett harmadik hely is bizonyítja.

 

 

Ugyan csapatot még nem hirdetett egyik fegyvernemi vezetőedző sem a júniusi kontinensviadalra és a júliusi világbajnokságra, sokat sejtető, hogy a férfi párbajtőrözők tbiliszi világkupaversenyére csak négy magyart „vitt magával” Dancsházy-Nagy Tamás, a válogatott mestere.

Az Andrásfi Tibor (BVSC-Zugló), Koch Máté (Vasas SC), Nagy Dávid (Vasas SC), Siklósi Gergely (BHSE) összetételű együttes az elmúlt hónapokban egyre jobban összeszokott – az alapokat az együtt megélt korosztályos sikerek adták, a bizonyságot pedig például az április párizsi vk-arany jelentette.

No meg az újabb vk-érem: a kvartett vasárnap a harmadik helyen végzett a tbiliszi vk-viadal csapatversenyében.

A közelgő világversenyek tükrében Dancsházy-Nagy Tamás keverte a kártyákat rendesen a nap folyamán, volt olyan asszó, ahol Siklósi Gergely a a padon ült, ekkor Nagy Dávid lépett elő befejező emberré, máskor éppen Nagy maradt ki – aztán ha kellett, beugróként tett hozzá a magyar találatokhoz.

És jól is működött a gépezet: egyszer siklott csak ki a vonat, a mieink az elődöntőben a svájciaktól szenvedtek vereséget, szerencsére a bronzmeccsen újra remekül vívtak a fiúk.

A Büki Lili (OMS-Tata), Kun Anna (OMS-Tata), Muhari Eszter (BHSE), Nagy Kinga (DVE) összeállítású női párbajtőrcsapat a 11. helyen végzett a katowicei világkupa-viadalon.

VILÁGKUPAVERSENY, TBILISZI
Párbajtőr
Férfiak
Csapat
A legjobb 16 közé jutásért:
Magyarország–Grúzia 45:20 (Nagy D. +9, Andrásfi +7, Siklósi +5, Koch +4)
Nyolcaddöntő: Magyarország–Spanyolország 31:27 (Andrásfi +2, Koch +2, Nagy D. 0)
Negyeddöntő: Magyarország–Izrael 45:32 (Nagy D. +7, Andrásfi +3, Koch +3)
Elődöntő: Svájc–Magyarország 45:40 (Nagy D. +4, Siklósi –1, Andrásfi –2, Koch –6)
A 3. helyért: Magyarország–Olaszország 44:38 (Nagy D. +3, Koch +3, Andrásfi +2, Siklósi –2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik