Sportlövészet: Moszkva helyett új helyszíneken az Eb

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2022.04.06. 13:32
null
Illusztráció: AFP
A koronglövők számára Larnacán, a puskások és pisztolyosok mezőnyének Wroclawban rendezik Moszkva helyett idén az olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokságot.

A kontinentális szövetség (ESC) szerdán közölte, hogy a korongosok augusztus 24-től szeptember 12-ig versenyeznek Cipruson, míg a puskások és pisztolyosok 25 és 50 méteren lőnek majd szeptember 5. és 18. között Lengyelországban.

A két Európa-bajnokságot egyszerre rendezték volna augusztus 15-től 30-ig Moszkvában, de Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja miatt megvonták a rendezés jogát az eredeti házigazdától.

A larnacai és wroclawi esemény az első olyan verseny lesz az európai sportolók számára, amelyen olimpiai kvótát lehet szerezni a 2024-es párizsi játékokra. A Nemzetközi Sportlövőszövetség (ISSF) döntése alapján a 2022 és 2024 közötti Eb-ken összesen 60 indulási jog talál majd gazdára. Larnacán és Wroclawban valamennyi olimpiai egyéni versenyszámban két-két kvótát osztanak ki. A két Eb-n nyolc olimpiai számot rendeznek: női sportpisztoly, férfi gyorstüzelő pisztoly, férfi és női kisöbű szabadpuska összetett, illetve férfi és női skeet és trap lesz műsoron.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik