Asztalitenisz: Lakatos Tamás párosban második helyen végzett Dohában

Vágólapra másolva!
2022.03.17. 16:21
null
Lakatos Tamás pályafutása során először játszott WTT-versenyen döntőt. (Fotó: WTT)
A Lakatos Tamás, Horacio Cifuentes magyar, argentin férfi páros a dohai WTT Feeder-verseny döntőjében izgalmas, fordulatos mérkőzésen öt játszmában kikapott az összeszokottabb és esélyesebb tajvani ellenfelétől.

 

 

A dohai WTT Feeder-versenyen egyedüli magyarként szereplő Lakatos Tamás az argentin Horacio Cifuentessel férfi párosban remek teljesítménnyel bejutott a döntőbe, ahol a tajvani Huang Jan-cseng, Feng Ji-hszin kettős volt az ellenfél. Mint közismert, ebben a sportágban az ázsiaiak többsége kiemelkedőnek számít, s mint azt Lakatos a finálé előtt elmondta, „az is nagy előnyük, hogy velük ritkábban találkoznak az európaiak, így az ázsiai stílusra is nehezebb ráhangolódni”. A tajvani duó tagjai feltörekvő, 19 éves fiatalok, akik magabiztosan meneteltek a döntőig, s erejüket jelzi, hogy az elődöntőből kínai kettőst legyőzve jutottak tovább.

A finálé első két játszmáját, ha nem is könnyen, de az ázsiaiak nyerték, azaz úgy tűnt, gyorsan véget ér a mérkőzés. A harmadik szettben azonban fordult a kocka, a magyar, argentin kooperáció elkapta a fonalat, s a következő két játszmát megnyerve egyenlített, sőt, a mindent eldöntő ötödikben is sokáig tartotta a lépést. A mérkőzés hajrája azonban a valamivel esélyesebbnek számító Huang Jan-cseng, Feng Ji-hszin egységnek sikerült jobban, azaz a pályafutása során először WTT-verseny döntőjébe jutó Lakatos Tamás – Horacio Cifuentessel az oldalán – kellemes meglepetésre a második helyen zárt Dohában.


– Miként készültek a döntőre?
– Végig jól ment a játék, örülök, hogy ilyen sokáig jutottunk – mondta Lakatos Tamás. – A fiatal tajvani páros a torna során végig élesen játszott, a célunk az volt, hogy ebből kizökkentsük, elbizonytalanítsuk őket.

– A korábbi sérülése már teljesen a múlté?
– Szerencsére igen. Hosszabb ideig küszködtem sérüléssel, de körülbelül szeptember óta már gond nélkül, teljes értékű edzésmunkát végzek, s egyre jobb formában is érzem magam.

– Hogyan állt össze az argentin Horacio Cifuentessel alkotott párosa?
– Már két éve csapattársak vagyunk a francia másodosztályban szereplő Amiens-nél. Sokat edzünk együtt, jól ismerjük egymás játékát még úgy is, hogy bajnoki meccseken sem nagyon szoktunk együtt párosozni.

– A mostani sikeres szereplés után hosszabb távon együtt maradnak?
– Nem. Ez inkább a szabályt erősítő kivétel volt, a nemzetközi versenyeken ugyanis neki megvan az állandó partnere, honfitársával, az argentin Gaston Altóval alkotott kettősét a világranglista hatodik helyén jegyzik. A mi párosunk inkább csak néhány versenyre szóló alkalmi társulás. A pénteken kezdődő, szintén Dohában zajló WTT Conternder-versenyen viszont még együtt indulunk.

– Ezek szerint továbbra sincs állandó párospartnere?
– Most még nincs, de vannak elképzeléseim, kiket lenne érdemes megkeresni. Remélem, rövid időn belül ez is megoldódik.


WTT FEEDER, DOHA

Férfiak. Páros. Döntő:
Huang Jan-cseng, Feng Ji-hszin (tajvani)–Lakatos Tamás, Horacio Cifuentes (magyar, argentin) 3:2 (8, 10, –6, –9, 7)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik