Kitüntetés: díjjal emlékeznek Monspart Saroltára

B. P.B. P.
Vágólapra másolva!
2021.11.17. 15:32
null
Balról: Feledy Péter, Kiss Erzsébet, Korik Andor Pálné, Novák Katalin és Lóki Tamásné (Fotó: Tumbász Hédi)
Hárman vehették át az áprilisban elhunyt, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett tájfutó-világbajnokról, Monspart Saroltáról elnevezett elismerést Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztertől.

 

Először adták át a Monspart Sarolta-díjakat, amelyekkel az idén áprilisban elhunyt, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett tájfutó-világbajnok emléke előtt tisztelegtek. Az elismeréseket Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztertől vehették át a díjazottak a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban.

„Monspart Sarolta nevét viseli az elismerés, és ez azt jelenti, hogy minőséget, pontosságot és tiszteletet kell megkövetelnünk magunktól – fogalmazott a miniszter. – Nem tűrte a tespedést, a tétlenséget és a belenyugvást, küzdeni tudásra tanított minket, amire a saját élete volt a legjobb példa. Sohasem volt teljesen elégedett, létrehozta az országos gyaloglóklub-hálózatot, amely rengeteg idős embert mozgatott meg, de mindig újabb és újabb ötletekkel állt elő. A díj azt üzeni, hogy Magyarországon a fiatalok és az idősek összefogására van szükség. Remélem, még nagyon sokáig, évről-évre lesznek olyanok, akik emléket állítanak neki.”

Beszédet mondott még Feledy Péter, Monspart Sarolta férje, aki közös életük négy legfontosabb eseményéről beszélt: a találkozásukról, az első nagy betegségről, a fiuk születéséről és az utolsó évről, amikor feleségét legyőzte a rák.

A díjat először Korik Andor Pálné nyugdíjas tájfutó, a budapesti gyaloglóklubok vezetője, Lóki Tamásné szenior sprinter és Kiss Erzsébet nyugdíjas testnevelő tanár, kézilabda-szakedző vehette át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik