Létesítmény: speciális játszóteret adtak át Budafokon

B. P.B. P.
Vágólapra másolva!
2021.10.06. 14:49
null
Befogadó játszóteret adtak át Budafokon (Fotó: B. P.)
Fogyatékossággal élő gyerekek által is használható, úgynevezett befogadó játszóteret adtak át Budapest XXII. kerületében a Szerencsejáték Zrt. támogatásával szerdán.

 

A „játék összeköt” program keretében adta át immár tizennegyedik befogadó játszóterét a Szerencsejáték Zrt., amely ép és fogyatékkal élő gyermekek számára biztosítja a közös játék élményét országszerte.

A Budapest, XXII. kerület, Budafok-Tétény, Elágazás Parkban kialakított helyszínt Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója és Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere adta át. Az eseményen beszédet mondott Németh Zsolt országgyűlési képviselő, valamint Tapolczai Gergely, hallássérült országgyűlési képviselő is. Dr. Arjan van 't Veer, az Európai Lottótársaságok Szövetsége (EL) főtitkára pedig videóüzenetben gratulált.

A Zrt. az elsők között csatlakozott az EL és az Európai Fogyatékosügyi Fórum (EDF) kezdeményezéséhez, amivel az Európai Unió területén élő mintegy 80 millió fogyatékossággal élő személy, elsősorban gyerekek társadalmi integrációját segítik. A korábbi évekhez hasonlóan, 2021-ben is a Nagykarácsony sorsjegyek bevételének egy részéből vállalta a közösségi tér megépítését a nemzeti lottótársaság.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik