Asztalitenisz: a Madarász, Pergel páros is döntőt játszik

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.08.19. 12:22
null
A Madarász Dóra, Pergel Szandra páros meggyőző teljesítménnyel jutott be a pénteki döntőbe (Fotó: Dömötör Csaba)
Két magyar döntős biztosan lesz a budapesti WTT-versenyen, ugyanis az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros után a Madarász Dóra, Pergel Szandra női páros is sikerrel vette az elődöntőt. Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó bronzérmes lett, egyesben Póta Georgina is versenyben van még.

 

Folytatódott a mieink jó szereplése a párosszámokban a WTT-sorozat budapesti állomásán: az már szerda este eldőlt, hogy az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros bejutott a pénteki fináléba, csütörtök délelőtt pedig – igaz, már egynemű párosban – ugyanők álltak asztalhoz, Ecseki Szudi Ádám, Madarász pedig Pergel Szandra oldalán. A nőknél a szlovák Kukulková, Labosová kettőssel szemben egyértelműen a mienk számítottak esélyesnek, s egy játszmányi kisebb megingástól eltekintve ez az asztalnál is meglátszott.

Összességében nem panaszkodhatunk a sorsolásra, ez az ág nekünk állt– mondta a 3:1-re megnyert elődöntőt követően Madarász Dóra.Ugyanez igaz a másik ágra, a fináléba az első helyen kiemelt orosz Vorobjeva, Noskova kettős következik, tőlük is papírformának számít a döntőbe jutás. Az eredményre nem tippelnék, de az biztos, hogy nagyon jó meccset játszunk ellenük.”

Aférfiaknál a júniusi varsói Európa-bajnokságon bronzérmet szerzőEcseki, Szudikettős a német Tobias Hippler, Kilian Ort ellenszinténesélyesnek számított,ám ezúttal valamiért nem működött az, ami eddig számos alkalommal meghozta a sikert.

Sajnos lassan kezdtünk, kétjátszmás hátrányba kerültünk, s bár sikerült szépíteni, ez túl sok volt”– foglalta össze a történteket Szudi Ádám, amit Ecseki Nándor annyival egészített ki, hogy„párosban még nem játszottunk a németekkel,detudtuk, hogy egyénileg jó asztaliteniszezők, mégis a papírforma alapján nyernünk kellett volna, sajnáljuk, hogy ezúttal nem sikerült”.

Szudi számára ezzel befejeződött a verseny, Ecsekire azonban még váregy fontos feladat,a péntek délutáni vegyes páros döntő. A ma délutáni programban női egyesben Póta Georgina is asztalhoz áll, a negyeddöntőben az oroszMarija Tajlakova lesz az ellenfele.

WTT-SOROZAT, 4. KATEGÓRIA (CONTENDER), BOK-CSARNOK

FÉRFIAK
Páros
Elődöntő
Hippler, Ort (német)–Ecseki Nándor, Szudi Ádám 3:1 (8, 6,–9, 10)
Szkacskov, Szidorenko (orosz)–Thakkar, Desai (indiai)3:1 (9, –6, 9, 6)

NŐK
Páros
Elődöntő
Madarász Dóra, Pergel Szandra–Kukulková, Labosová (szlovák)3:1 (9, 4,–8, 9)
Vorobjeva, Noskova (orosz)–Kallberg, Bergström (svéd)3:0 (9, 4, 8)

Vegyes páros
Elődöntő:
Gnanasekaran, Batra (indiai)–Hanyin, Trigolosz (fehérorosz) 3:0 (6, 5, 4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik