Asztalitenisz: megvan az előzetes tokiói csapatunk

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.05.23. 18:32
null
Elképzelhető, hogy Fazekas Mária lesz a tartalék (Fotó: Török Attila, archív)
A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség közzétette a tokiói olimpián induló válogatottak előzetes összetételét, ebben a mieinknél Póta Georgina, Madarász Dóra és Pergel Szandra kapott helyet, Fazekas Mária pedig tartalék. Az összeállítást július 5-ig lehet módosítani.

Női válogatottunk tavaly januárban emlékezetes körülmények között szerezte meg a tokiói kvótát, a mindent eldöntő összecsapáson a honosított kínaiakkal felálló házigazda portugálokat győzte le 3:1-re. Pedig az előzmények nem a Bátorfi Zoltán irányította együttes esélyeit erősítették, hiszen együttesünk első számú játékosa Póta Georgina nem sokkal korábban jelentette be, hogy gyereket vár, s már a kvalifikációs tornán sem tudott asztalhoz állni. A távollétében a Madarász Dóra, Pergel Szandra, Fazekas Mária trió harcolta ki az olimpiai részvételt, ám Póta azóta visszatért, így nagy kérdés volt, hogy a kapitány miként állítja össze a tokiói csapatot.

Bátorfi ugyan hivatalosan még nem jelentette be, hogy a négy asztaliteniszező közül kik kerülnek be a három fős csapatba és ki lesz a tartalék – utóbbi ugyanúgy ott lesz Tokióban –, ám némi támpontot jelent, hogy a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség honlapján megjelent az ötkarikás csapatversenyeken asztalhoz álló válogatottak előzetes névsora. A magyar válogatott a Póta Georgina, Madarász Dóra, Pergel Szandra összeállításban szerepel, ami azt jelenti, hogy Fazekas Mária a tartalék.

„Előzetesen le kellett adnunk egy névsort, de ez még nem a végleges, július 5-ig lehet módosítani” – monda Bátorfi Zoltán.

A válogatott keret tagjaira addig is sűrű hetek várnak, hiszen az országos egyéni bajnokságon (június 2–4. Gödöllő) mindannyian szerepelnek, az Extraliga négyes döntőjében (június 12–13., Budaörs) pedig egy részük áll asztalhoz, az olimpia előtti legfontosabb kihívást pedig egy egyéni Európa-bajnokság (június 22–27., Varsó) jelenti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik