Evezős Eb: Bertus Kitti egypárban megnyerte a C-döntőt

Vágólapra másolva!
2021.04.10. 16:31
null
Bertus Kitti a 13. helyen zárta az olaszországi Európa-bajnokságot (Forrás: Getty Images)
Női egypárban Bertus Kitti szombaton megnyerte a C-döntőt, így a 13. helyen végzett a vasárnapig tartó evezős Európa-bajnokságon, az olaszországi Varesében – közölte az MTI.

 

A magyar evezős az olimpiai programban lévő versenyszám 15 indulója közül a viadal eredményközlője alapján a C döntőben magabiztosan utasította maga mögé olasz és izraeli ellenfelét.

A délelőtti reményfutamok során a paraevezős PR1 egypárban (paralimpiai szám, 9 induló) Pető Zsolt negyedik lett, így a B döntőbe került, miként női kétpárban (olimpiai szám, 9 i.) a Preil Vivien és Gadányi Zoltána alkotta egység, amely reményfutamában az ötödik, utolsó helyen ért célba.

A C/D középdöntőkben férfi egypárban (o. sz., 23 i.) Ács Kristóf futamában harmadik, míg kétpárban (o. sz., 24 i.) a Szabó Márton, Bácskai Máté hajó második lett, így egyaránt a C döntőbe került. Mindkét egység a 13. helyért küzdhet a záró napon.

Két magyar hajó, könnyűsúlyú egypárban (10 i.) a 2019-ben Európa-bajnok Galambos Péter, valamint könnyűsúlyú kettesben (3 i.) Szabó Bence és Furkó Kálmán vasárnap az A döntőben evezhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik