Vívás: bronzérmes a magyar férficsapat a budapesti kard-vk-n

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2021.03.14. 19:59
Kifejezetten jól vívott a férfi kardcsapat a „kisdöntőben” a BOK-csarnokban megrendezett világkupaversenyen, az pedig, hogy a harmadik helyet Dél-Korea ellenében szerezték meg a mieink, még nagyobb értéket ad a bronzéremnek.
A magyar férfi kardválogatott bronzérmet nyert (Fotó: Tumbász Hédi)
A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
A magyar férfi kardválogatott bronzérmet nyert (Fotó: Tumbász Hédi) A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

Ezt az asszót szívesen megnéznénk a tokiói olimpián – mondjuk a döntőben!

VÉLEMÉNYEK

GÉMESI Csanád: „Az egyéni versenyben már a 64-es táblán búcsúztam, egy tussal kikaptam Szatmári Andristól, szóval, maradt bennem, azt éreztem, még vívni akarok, még tusokat akarok adni. Az aranyéremért szerettünk volna vívni, ez egyértelmű, ám az, hogy a kisdöntőben Dél-Koreát győztük le, elég erős értéket ad ennek a bronznak.”

SZILÁGYI Áron: „Két okból is örülök nagyon ennek a bronznak. Egyfelől azért, mert magabiztosan vívtunk Dél-Korea ellen, egészen más érzést keltett bennem ez az asszó, mint a korábbiak. Másfelől én az elődöntőben leblokkoltam, árnyéka voltam önmagamnak, és szerettem volna összekapni magam a bronzmeccsre – a fiúkért. Jó, hogy ez sikerült.”

SZATMÁRI András: „Az egyik szemem sír, a másik nevet: nem vívhattunk döntőt, ellenben a bronzmeccsen megvertük a dél-koreaikat. Szombaton nem ment a vívás, erről a vk-ról a csapatversenyt fogom megjegyezni, nem az egyénit… Kicsit aggódtam is a vasárnap miatt, de szerencsére kijöttem a gödörből, s ha nem is az elejétől, de a csapatversenyen már összességében jól vívtam”

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összetételű kardcsapat az elődöntőben ugyan kikapott a csapatkvótát éppen Budapesten megszerző orosz válogatottól, ám hamar összeszedte magát, és erre szükség is volt, hiszen a másik ágon a németek a dél-koreaiakat verték, így a BOK-csarnokban megrendezett vk-viadalon következhetett a 2019-es hazai rendezésű világbajnokság döntőjének visszavágója.

És visszavágtunk, de még hogy!

Az asszó végig kiélezett és szoros küzdelmet hozott, aztán jött a magyar csavar: Decsi András, a válogatott vezetőedzője az utolsó kanyarban Decsi Tamást cserélte be Gémesi Csanád helyére, és a csapatvilágbajnok mindezt egy 5:2-es csörtével „hálálta” meg.

„Készültünk erre a forgatókönyvre – árulta el Decsi Tamás. – Az olimpiai jegyében telnek a hónapok, ezen a versenyen is Tokiót szem előtt tartva vívtunk. Természetesen szerettünk volna döntőbe jutni, ám azt hiszem szakmailag nyertünk a bronzmeccsel, hiszen azt Dél-Koreával vívhattuk – ezt a csapatot évek óta üldözzük, egyre közelebb és közelebb kerülünk hozzájuk. A 2019-es budapesti világbajnokságon egyetlen tussal kaptunk ki tőlük a döntőben, vasárnap viszont sikerült megverni őket.”

Ez utóbbit hangsúlyozta Decsi András edző is – kicsit másként.

„Minden győzelem előrébb visz. Persze, jó lett volna döntőt vívni, ám a dél-koreaiakkal meccselni mindig fontos – mondta a mester. – A bronzérem mellett az sem elhanyagolható, hogy az ázsiaiak arra emlékeznek majd vissza a budapesti vk-viadal kapcsán, hogy ezt az asszót nem ők nyerték.”

A mieink ezzel négy éremmel, közte egy arannyal, valamint egy olimpiai kvalifikációval zárták a hétvégét.

ZARÁNDI CSABA VILÁGKUPAVERSENY, BOK-CSARNOK
FÉRFI KARD, CSAPAT

Nyolcaddöntő: Magyarország–Spanyolország 45:27 (Szilágyi +11, Szatmári +5, Gémesi Cs. +2)
Negyeddöntő: Magyarország–Egyesült Államok 45:24 (Gémesi Cs. +10, Szatmári +6, Szilágyi +5)
Elődöntő: Oroszország–Magyarország 45:35 (Gémesi Cs. +3, Szatmári –3, Szilágyi –10)
Bronzmérkőzés: Magyarország–Dél-Korea 45:40 (Szilágyi +5, Decsi +3, Gémesi –1, Szatmári –2)
Döntő: Oroszország–Németország 45:43

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik