Kerékpár: mezítláb, pizsamában üldözte a tolvajokat a magyar versenyző

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2020.07.21. 13:39
null
A nagydisznódi hotel, ahol a rablás történt (Fotó: velo.hu)
Filutás Viktor, magyar kerékpárversenyzője mezítláb, pizsamában üldözte az éjszaka közepén a rablókat, akik a csapata kerékpárjait próbálták ellopni.

 

Július 23–26. között a Szebeni Körversennyel folytatódott a március közepén, a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt kerékpáros idény. A román licenccel versenyző olasz Giotti Victoria csapat színeiben versenyez a fiatal magyar kerékpáros, Filutás Viktor, akinek az éberségének köszönhetően megmaradtak az együttes kerékpárjai.

Filutás július 21-én hajnali fél négy furcsa zajokra ébredt a nagydisznódi hotelben, majd egy hátsókerék kattanását hallotta meg, mivel a szobája ablaka éppen a hotel bejárata alatt volt.

„Kinéztem, hogy honnan jöhet a hang, amikor láttam, hogy két furcsa külsejű ember sétál visszafelé. Azonnal átrohantam a szobámból nyíló másik helyiségbe a csapattársaimhoz és elkezdtem kiabálni, hogy lopják a kerékpárjainkat, majd azonnal futottam le a recepcióra, ahol a bringákat hagytuk, nem is gondolkoztam csak rohantam. A betörök is meghallották a kiabálásom, menekülni kezdtek, én pedig utánuk futottam mezítláb, pizsamában. Egy murvás, köves részen el is estem egy vízelvezető árokban. Az erdő járhatatlan volt, így a koromsötétben nem láttam már őket. Ekkora megérkeztek a csapattársaim is. A fák között szerencsére megtaláltunk öt kerékpárt illetve a hotel közelében egy rendszám nélküli autót, lehajtott ülésekkel”nyilatkozta a velo.hu-nak Filutás.

A csapat Focus kerékpárjai közül egyelőre úgy tűnik, hogy mindössze egy-két darab hiányzik. A Giotti Victoria a tervek szerint a nyáron több magyarországi versenyen is rajthoz áll, többek között a Tour de Hongrie-n is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik