Erősport: először indult, aranyérmet szerzett a kamionhúzó hölgy

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.06.12. 08:50
null
Bordás Dorina egy 8.8 tonnás kamiont húzott el (Fotó: Prémium Média & Sport Management)
Nem a győzelemért, sokkal inkább a verseny öröméért mérkőzött meg a többiekkel a jászberényi Bordás Dorina, aki még újoncnak számít az erősportok világában. Végül mégis nyert! 8.8 tonnás kamiont kellett elhúznia azoknak a lányoknak, akik a női kategóriában próbáltak szerencsét az idei HSMA erős emberek kamionhúzó-liga első fordulóján, az Aquaworld-kupán.

Ami a férfiakat illeti, könnyűsúlyban (110 kg alatt) kilencen mérték össze az erejüket, nekik a kamionhúzást pótkocsival kellett teljesíteni a Magyar Erősember-szövetség (HSMA) által szervezett versenyen. Ezt leggyorsabban az abonyi Jancsovics Tivadar hajtotta végre. A nehézsúlyban ezúttal zichyújfalui Vass István lett a legjobb a nagy esélyes derekegyházi Véró Alex előtt.

Önálló női kategóriát idén írtak ki először, és rögtön olyan győztes született, aki először próbálta ki magát a sportágban: a jászberényi Bordás Dorina teljesítette leggyorsabban a 20 méteres távot, megelőzve ezzel a második battonyai Varga Fanni Rebekát, és a harmadik, salgótarjáni Juhász Dórát. A dobogósok bejutottak az őszi döntőbe, a következő forduló a tervek szerint Szegeden lesz majd.

„Még csak azt sem hittem volna, hogy elsőre dobogós helyezést szerzek, így óriási pozitív meglepetés volt a győzelem” – meséli a mindössze 21 éves Bordás, aki tavaly csöppent a HSMA világába.

Bordás Dorina az első versenyén indult, rögvest nyert (Fotó: Prémium Média & Sport Management)
Bordás Dorina az első versenyén indult, rögvest nyert (Fotó: Prémium Média & Sport Management)

De hogy viszonyulnak az emberek egy kamionhúzó lányhoz?

„Alapvetően elég megosztó az erősport. Sokan gratulálnak és támogatnak. Persze, akadnak negatív szemléletű emberek is, de velük nem foglalkozom. Én ilyen vagyok, és a lényeg, hogy ez a sportág nekem rengeteg örömet ad” – foglalta össze a győztes.

A versenyre nem készültem külön, a megszokott heti három edzésemet végeztem ebben az időszakban is. Úgy gondolom, a masszív testalkatom is hozzájárulhatott a sikerhez.”

„A versenyzéssel nem volt más célom, mint az élményszerzés és a tapasztalatgyűjtés. Számomra hatalmas motiváció találkozni azokkal, akik szintén ezt a sportot űzik: odajönnek, ellátnak jó tanácsokkal és ismeretlenül is szurkolunk egymásnak. Ez a legfontosabb, nem a győzelem” – mondta Bordás Dorina.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik