Golf: tavaly elvesztette a vb-döntőt, most megnyerte

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2019.04.01. 09:45
A tavaly a második helyen végző amerikai Kevin Kisner nyerte meg a golfozók négyállomásos világbajnoki sorozatának egyenes kieséses, 10.25 millió dollár összdíjazású versenyét Austinban.

A 35 éves Kevin Kisner, aki csupán a 48. kiemeltje volt a szerdán kezdődő versenynek (WGC-Dell Technologies Match Play), a szombati negyeddöntőben a dél-afrikai Louis Oosthuizent győzte le, majd vasárnap az elődöntőben az olasz Francesco Molinarit verte meg óriási csatában. Utóbbi mérkőzés az utolsó, 18. lyukon dőlt csak el. Kevin Kisner, aki csupán a 48. kiemeltje volt a szerdán kezdődő versenynek (WGC-Dell Technologies Match Play), a szombati negyeddöntőben a dél-afrikai Louis Oosthuizent győzte le, majd vasárnap az elődöntőben az olasz Francesco Molinarit verte meg óriási csatában. Utóbbi mérkőzés az utolsó, 18. lyukon dőlt csak el.

A fináléban a 2013-as bajnokkal, Matt Kucharral csapott össze Kisner, és végig vezetve, a 16. lyuk után diadalmaskodott. A harmadik helyen Molinari végzett, miután a helyosztón felülmúlta a dán Lucas Bjerregaardot.

A tornán Tiger Woods is szerepelt, és a negyeddöntőig jutott. Kisner – aki az első világbajnoki tornáját nyerte meg – az első helyéért 1.745 millió dollárt kapott (500 millió forint).

A világranglistát vezető, első helyen kiemelt – a meccsjátékos vb-t 2017-ben megnyerő – amerikai Dustin Johnson és címvédő honfitársa, Bubba Watson nem jutott tovább a csoportjából.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik