Tokió 2020: visszavonul a kenyai futó, ha címet véd

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.04.02. 16:48
Az 5000 méteren olimpiai címvédő kenyai Vivian Cheruiyot bejelentette, hogy befejezi a pályafutását, ha a 2020-as tokiói ötkarikás játékokon megnyeri a női maratoni futást.

„Mindig is szerettem volna olimpiai aranyat szerezni, és amikor tavalyelőtt sikerült, azt mondtam, teljessé vált az éremgyűjteményem. Ennek ellenére szeretnék magas szinten búcsúzni, és Tokió jó alkalom arra, hogy ezt megtegyem” – nyilatkozta.„Mindig is szerettem volna olimpiai aranyat szerezni, és amikor tavalyelőtt sikerült, azt mondtam, teljessé vált az éremgyűjteményem. Ennek ellenére szeretnék magas szinten búcsúzni, és Tokió jó alkalom arra, hogy ezt megtegyem” – nyilatkozta.

A 34 éves Cheruiyot hangsúlyozta, érzése szerint még több mint öt évig tudna sportolni az eddigi színvonalon, de a maratoni megnyerése stílusos búcsú lenne, ezért 2020-ban visszavonulna.

Hozzátette, tudja, hogy mostantól kezdve kiemelkedően kell teljesítenie a hagyományos városi versenyeken, hogy bekerüljön a kenyaiak olimpiai csapatába. Legközelebb április 22-én a londoni maratonin áll rajthoz.

Az afrikai atléta tavaly, a brit fővárosban mutatkozott be a klasszikus, több mint 42 kilométeres távon. Negyedik helyezése után a frankfurti maratonit megnyerte.

Az ugyancsak kenyai Mary Keitany a közelmúltban kijelentette, Londonban – ahol címvédőként indul – szeretné megdönteni a világcsúcsot. Cheruiyot üdvözölte honfitársa célkitűzését, és közölte, igyekszik segíteni neki.

„Nekem nincs szándékomban megjavítani a világrekordot. A saját időeredményemre figyelek, és ott szeretnék lenni az elsők között. Ha megnyerném a versenyt, az egy nagyszerű bónusz lenne” – magyarázta.

Cheruiyot 5000 méteren olimpiai arany- és ezüstérmes, illetve kétszeres világbajnok és egyszeres vb-második. Tízezer méteren egy-egy olimpiai ezüst- és bronzérmet és két vb-aranyat nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik