Olimpia 2024: a Los Angeles-iek sajnálják a visszalépésünket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.25. 08:45
Casey Wasserman, a Los Angeles-i pályázati bizottság (LA 2024) elnöke sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Budapest lemond a 2024-es olimpia megrendezéséről.

„Az LA 2024-nél mindannyian csalódottak vagyunk a hír hallatán. Minden tiszteletünk a Budapest 2024 úttörő szemléletének, amellyel a pályázatot megtervezte és támogatta, barátságunkra továbbra is számíthatnak magyar kollégáink” – olvasható a Casey Wasserman által kiadott közleményben.

Budapest visszalépése után két város, Párizs és Los Angeles maradt versenyben a 2024-es nyári olimpia megrendezéséért. A NOB-tagok 2017. szeptember 13-án Limában döntenek a házigazdáról.

Mark Adams, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szóvivője szintén csalódottságának adott hangot Budapest visszalépése miatt.

„Sajnálatos, hogy ez a döntés született. A pályázati bizottság kiváló anyagot mutatott be, amely az Olympic Agenda 2020 elnevezésű programban található reformokra épült. Ugyanakkor jól szemlélteti, hogy kisebb városok, kisebb országok is képesek lehetnek megrendezni az olimpiai játékokat a fenntarthatóság jegyében."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik