Asztalitenisz: 20 millióért a budapesti World Touron

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.11. 12:57
Több mint 40 magyar indul az asztaliteniszezők budapesti World Tour-versenyén. A mieinken túl ötvenhat ország több mint 400 versenyzője áll asztalhoz az eseményen.

Míg 2015-ben challenge kategóriás volt a verseny magyarországi állomása, idén már major besorolást kapott, így vonzóbb a külföldi indulók számára. A major kategóriában az idei versenynaptárban csak hat nagy WT-viadal szerepel, a magyaron kívül a lengyel, a bolgár, a cseh, az osztrák és a svéd.

A World Tournak a Tüskecsarnok ad otthont január 20. és 24. között, a verseny összdíjazása pedig 70 ezer dollár (20.3 millió forint).

Nagy nevekben nem lesz hiány, igaz, Kínából most csak egy játékos érkezik, a 24 éves Jü Jang. Női egyesben két japán szerepel a kiemelési lista elején, a világranglista-4. Fukuhara Ai és a világranglista-5. Isikava Kaszumi. A harmadik kiemelt a szingapúri Feng Tianwei lesz, a negyedik pedig a csupán 15 éves Ito Mima, Japánból. A verseny legfiatalabb résztvevője azonban nem ő, hanem a 13 esztendős Drabant Anita, ám ő csak az U21-esek között indul. A mieink közül a legjobb szereplésre a világranglista-32. Póta Georginának van a legnagyobb esélye.

A férfiaknál az első kiemelt a tajvani Csuang Csih-jüan. De itt lesz a 46 éves Zoran Primorac is, aki még mindig vállalja a gyűrődést a legjobbak között, és a Tüskecsarnokban is tiszteletét teszi. A horvát veteránnál – aki 1988-tól kezdődően mind a hét nyári olimpián részt vett – „mindössze” 32 évvel fiatalabb Juhász Patrik, aki a legifjabb lesz az erősebbik nem indulói között. A mieink közül a világranglista-118. helyén álló Jakab János 31. kiemeltként várja a versenyt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik