Sportágválasztó: idén nagyobb a jégfelület a Műjégpályán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.09. 17:55
A Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda vasárnap második alkalommal rendezi meg „A Téli Sportágválasztó – Mozogj télen is!” elnevezésű programját a Városligeti Műjégpályán.

A szerdai sajtótájékoztatóján Koós-Lukács Tímea kommunikációs igazgató arról beszélt, hogy az első téli, januárban rendezett eseményen közel húsz havas-jeges sportágat próbálhatott ki a kilencezer látogató.

Mint mondta, a sikeren felbuzdulva ezúttal nagyobb jeges felületen várják a hidegebb időben is mozogni vágyókat, így a Műjégpálya elkerített, körülbelül 2000 négyzetméteres jégfelülete mellett vasárnap a szintén 2000 négyzetméteres gyakorló jégpályán is zajlanak majd az események.

Kipróbálható lesz többek között a jégkorong, több korcsolya szakág, a curling, a bob, a szánkó és a jégvitorlázás, de olyan extrém sport is, mint a kutya-fogathajtás vagy a kutyás rollerezés.

Engi Klára egykori jégtánc-versenyző a korcsolya szakág képviseletében elmondta: amellett, hogy az érdeklődők kipróbálhatják tudásukat a különböző sportágakban, műkorcsolya- és gyorskorcsolya-bemutatókkal is várják az érdeklődőket.

A curlingesemények rangját emeli, hogy vendégként jelen lesz a nemzetközi szövetség elnöke, Kate Caithness is.

Boczkó Gábor világbajnok, olimpiai ezüstérmes párbajtőröző a Rió Klub képviseletében arról számolt be, hogy a klub több tagja a Mikulásgyár meglátogatása után részt vesz az eseményen.

A 10-től 20 óráig tartó Téli Sportágválasztón a részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik