Darts: „Phil Taylor agyhalott, nem tud számolni”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.19. 14:44
null
Taylor nem tud számolni?! (Fotó: Action Images)
Kemény kritikát fogalmazott meg Eric Bristow, a nyolcvanas évek dartslegendája a 16-szoros világbajnok Phil Taylorról, minden idők legjobb játékosáról.



Eric Bristow, aki a BDO (British Darts Organisation) ötszörös világbajnoka, mentora és támogatója volt Phil Taylornak a pályája elején. Bristow a The Mirrornak elmondta, hogy az évek folyamán Taylor sikeresen palástolta számolásbeli gyengeségét, de most, hogy a többiek felzárkóztak rá, nyilvánvalóvá válik ez a hátránya.

„Philnek mindig is baja volt a számolással, mert agyhalott – jelentette ki Bristow. – Sokszor fordul elő, hogy Taylor 162 vagy 163 pontra kerekít (amely azt jelenti, hogy matematikailag nem lehetséges befejeznie a játékot a következő három nyíllal, de például 164-gyel, 167-tel vagy 170-nel az lenne – a szerk.). Ez öt vagy tíz éve még nem számított, mert annyival jobban játszott a riválisainál. De mindig ezt csinálja. Soha sem tartozott a legjobb számolók közé, de a fiatalok most nyomás helyeznek rá, és ezt nem tudja kezelni.”

Taylor a 17. világbajnoki címére hajt a jelenleg is zajló londoni tornán, de Bristow szerint ez már nem lesz olyan könnyű, mint fénykorában, és ha most nem nyer, akkor a körülötte lévők megkérdőjelezik a tudását.

„Ezzel együtt nem hiszem, hogy teljesen túljutott a csúcson, vagy hogy a partvonalon kívülre került. Nem szabad őt leírni.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik