Lábtenisz-vb: magyar királynő; 1 arany, 2 ezüst, 1 bronz

Vágólapra másolva!
2015.10.12. 12:08
A magyar lábtenisz-válogatott egy-egy arany- és bronz-, valamint két ezüstérmének köszönhetően az éremtáblázat második helyén zárt az október 9–11. között rendezett kolozsvári világbajnokságon. A veszprémi Lepsényi Boglárka negyedik egyéni világbajnoki címét szerezte, de párosban és hármasban is a dobogóra állhatott, ahogy a fiú egyesben Harsányi Ádám is.

A romániai világbajnokságon női, illetve junior kategóriában mérettethették meg magukat válogatott játékosaink (a férfiak versenyét külön rendezik), a világ legjobbjait felvonultató mezőnyben összesítésben csak Csehország múlta felül lábteniszezőinket.

Női egyéniben Lepsényi Boglárka magabiztosan védte meg címét svájci ellenfele ellen, immár negyedszer diadalmaskodott a világversenyen.

Kőrösi Evelin és Hering Dominika oldalán női párosban és hármasban is a döntőig menetelt a veszprémi lány, azonban mindkétszer a csehek örülhettek a végén.

A fiúknál Harsányi Ádám szlovák riválisát legyőzve az arannyal felérő harmadik helyen végzett, hiába vitte a hátán a csapatot, sajnos az éremszerzés nem sikerült neki párosban Fördős Somával, és hármasban sem Radics Mátéval, Szabó Bencével valamint Kovácsfi Barnával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik