Golf: a riválisok kiszavazták, ritka nagy diadallal válaszolt

Vágólapra másolva!
2015.05.11. 14:34
Az amerikai Rickie Fowler nyerte meg a golfsport egyik legjobban fizető versenyét, a hétvégén Floridában megrendezett, tízmillió dollár összdíjazású, az ötödik major tornaként is emlegetett Players Championshipet. A diadalnak van némi pikantériája.

Rickie Fowler még a negyedik forduló nagyjából felénél sem tűnt esélyesnek a győzelemre, ám az utolsó hat szakaszon ütött négy birdie és egy eagle után már az ment csodaszámba, hogy Sergio García és Kevin Kisner utolérte, és ezáltal playoffra kényszerítette.

A rájátszás első három szakasza csak azt döntötte el, hogy García nem nyerhet, a hirtelen halál első szakaszán aztán már Kisner sem tudta megválaszolni honfitársa birdie-jét.

Fowler győzelmének pikantériája, hogy a verseny hetében a neves amerikai sportlap, a Sports Illustrated szavazást szervezett a PGA Tour golfozói, tehát a versenytársak körében annak eldöntésére, melyikük a jelen leginkább túlértékelt játékosa. A titkos szavazáson az angol Ian Poulter mellett Fowler kapta a legtöbb voksot (24-24 százalék)…

„Csak nevettem rajta, bár annyi azért igaz, hogy a PGA Touron korábban elért egyetlen győzelmemet én sem tartottam elegendőnek, és folyamatosan arra törekszem, hogy újabbakat szerezzek – mondta a „kiszavazás” utáni győzelmével 1.8 millió dollárt kereső 26 éves játékos, aki négy helyet előrelépve feljött a világranglista 9. helyére. – Íme, most nyertem egy másodikat, méghozzá az év egyik legerősebb mezőnyében, egy nagyon nehéz pályán. Az biztos, hogy az önbizalmamnak jót fog tenni.”

A világelső Rory McIlroy (280) holtversenyben a nyolcadik helyen végzett, Tiger Woods (291) mindössze a 69. lett – szintén holtversenyben.

42. PLAYERS CHAMPIONSHIP, PONTE VEDRA BEACH (TPC Sawgrass, Stadium Course)
A pénzdíj:
10 millió dollár. A pálya hossza: 6597 méter; a pályán elvárt ütésszám (par): 72
AZ ÉLCSOPORT
1. Rickie Fowler (amerikai) 276 ütés (69, 69, 71, 67) – rájátszás után
2. Sergio García (spanyol) 276 (69, 72, 67, 68)
Kevin Kisner (amerikai) 276 (73, 67, 67, 69)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik