Az év sportfotója: így csak Messi tud a vb-trófeára nézni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.12. 18:00
null
Oly távol vagy tőlem, és mégis közel – Lionel Messi az Év fotója-nyertes képen (Fotó: Pao Taj-liang/Chengdu Economic Daily)
A kínai Pao Taj-liang képe nyerte el a 2014 legjobb sportfotója címet a World Press Photónál. A győztes mű főszereplője Lionel Messi és a világbajnoki trófea.

 

 

Talán még senki sem nézett úgy a világbajnoki trófeára, mint Lionel Messi a tavalyi futball-vb-döntő után, amelyet Argentína hosszabbításban veszített el 1–0-ra Németország ellen. Pao Taj-liangnak sikerült ezt a pillanatot elkapnia, és a Chengdu Economic Daily kínai munkatársa ezzel bezsebelte az év sportfotója címet a World Press Photo szavazásán.

Odell Beckham ikonikussá vált elkapása (Fotó: Al Bello/Getty Images)
Odell Beckham ikonikussá vált elkapása (Fotó: Al Bello/Getty Images)

A második helyen a Getty Imagesnél dolgozó Al Bello végzett egy NFL-mérkőzésen lőtt fotóval. A New York Giantset erősítő Odell Beckham akrobatikus mozdulattal kapta el a tojáslabdát a Dallas Cowboys elleni meccsen.

A dobogóra még Mark Metcalfe tragikus fényképe fért fel, amelyen Phillip Hughest ápolják nem sokkal azután, hogy fejbe találta a labda. A 25 éves ausztrál krikettező két nappal később belehalt sérülésébe. A kép ide kattintva tekinthető meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik