Vívás: elődöntőbe jutottak a női kardozók az Eb-n

Vágólapra másolva!
2014.06.13. 15:02
A magyar női kardválogatott bejutott az elődöntőbe a strasbourgi vívó Európa-bajnokság pénteki versenynapján, amelyen a férfi tőrcsapat egy győzelem és két vereség után a hetedik helyért lép pástra.

Az egyéniben gyengébben szereplő női kardozók a kilenccsapatos mezőnyben egyből a negyeddöntőben kezdtek, ahol a lengyelek vártak rájuk. Az Eb honlapja szerint a Várhelyi Kata, Várhelyi Anna, Márton Anna, Garam Nóra összeállítású együttes szinte végig kézben tartotta a találkozót, s bár az utolsó előtti párban Várhelyi Anna a hattusnyi előnyből ötöt eladott, a záró ember, Márton 5:3-ra legyőzte Aleksandra Sochát, ezzel a csapat 45:43-ra nyert.

A fináléért az oroszokkal vív a magyar együttes.

A férfi tőrözők szintén jól kezdték a napot: a nyolcaddöntőben a valamivel esélyesebb ukránok ellen remek teljesítménnyel rukkoltak ki. A Szabados Gábor, Szabados Kristóf, Németh András, Dósa Dániel összetételű csapat öt pár után még 25:21-es vesztésre állt, ám ezt követően Szabados Gábor 9:2-es, Dósa 5:1-es, Németh pedig 5:2-es sikert aratott, így végül a csapat 45:37-re nyert.

A folytatásban már érvényesült a papírforma, Szabadosék az olaszoktól 45:21-re kikaptak a negyeddöntőben, az 5–8. helyért kiírt helyosztók első meccsén pedig 45:34-re a németektől, így a hetedik helyért küzdhetnek meg a csehekkel. Férfi tőrben 14 csapat indult.

VÍVÁS, EURÓPA-BAJNOKSÁG (STRASBOURG)
NŐI KARD
Negyeddöntő:
Magyarország–Lengyelország 45:43

FÉRFI TŐR
A 16 között:
Magyarország–Ukrajna 45:37
Negyeddöntő: Olaszország–Magyarország 45:21
Az 5–8. helyért: Németország–Magyarország 45:34

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik