Koronglövő Eb: Hegyi 14., Szollár 18. trapban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.06.20. 19:52
Hegyi Norbert a 14., Szollár András pedig a 18. helyen végzett a férfi traposok versenyében a sarlóspusztai koronglövő Európa-bajnokságon. A szám harmadik magyarja, Kovács Gusztáv a 64. lett. A számot az osztrák Andreas Scherhaufer nyerte.

Száz korong után Szollár 95 találattal, Hegyi pedig 94-gyel várta az alapverseny utolsó, pénteki 25 lövését, ebben előbbi kétszer, utóbbi pedig egyszer hibázott. A kellemetlen, szeles időben rendezett utolsó sorozatban a versenyzők többsége sokat hibázott, így mindkét magyar sokat javított csütörtöki helyezésén. Kovács Szollárhoz hasonlóan 23 korongot talált el, s végül 108 koronggal lett 64. a 83 tagú mezőnyben.

Az alapversenyt a horvát Anton Glasnovic nyerte meg, ő végül a negyedik lett. Az aranyérem az osztrák Andreas Scherhaufernek jutott, második lett az olasz Massimo Fabbrizi, a harmadik pedig a cseh David Kostelecky.

A csapatversenyben 364 koronggal az olaszok győztek a lengyel és a horvát trió előtt, míg a Hegyi, Szollár, Kovács hármas 344 találattal a 11. lett a 23 válogatottat felvonultató mezőnyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik