Cselgáncs GP: Tóth döntős, hárman a bronzért küzdhetnek

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.06.22. 14:27
A 90 kilogrammos Tóth Krisztián negyedik győzelmével bejutott a döntőbe vasárnap az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Budapest Grand Prix-n. Joó Abigél, Krizsán Szabolcs és Csoknyai László is a bronzéremért küzdhet. 

Az idén Montpellier-ben Európa-bajnoki bronzérmes magyar a négy között a világbajnok holland Guillaume Elmonttal találkozott, akit a mérkőzés derekán olyan erővel szorított le, hogy győzelmének kihirdetése után megkérdezte riválisát, jól van-e. A KSI versenyzője a fináléban a kétszeres vb-második japán Nisijama Dajkival száll szembe.

A 78 kilogrammban kétszeres Európa-bajnok Joó a négy között az Eb-ken eddig három érmet gyűjtött szlovén Anamari Velensekkel találkozott, aki másfél perccel a mérkőzésidő letelte előtt leszorította őt, és a KSI versenyzője nem tudott kijönni az ölelésből. Joó a harmadik helyért a szintén Eb-aranyérmes francia Lucie Louette-tel néz majd farkasszemet.

A 81 kilósoknál Krizsán Szabolcs a vigaszágon intéssel legyőzte a belga Joachim Bottieau-t, így készülhet a bronzmeccsre, ahol a francia Alain Schmitt vár rá. Súlycsoporttársa, Csoknyai az elődöntőben szoros csatát vívott az orosz Szirazsugyin Magomedovval, aki kilenc másodperccel a vége előtt intés miatt került előnybe, majd a hajrában még vazaarit dobott a paksi dzsúdóson. Csoknyai a görög Roman Musztopulosszal küzd meg a harmadik helyért.

A +100 kilogrammban a vb- és Eb-második Bor Barnára a grúz Levani Matiasvili vár a legnehezebbek bronzcsatájában.

A 17 órakor kezdődő esti programban tehát öt magyar szerepel, közülük Tóth Krisztián döntőzik, Joó, Krizsán, Csoknyai és Bor pedig a harmadik helyért lép tatamira.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik