Nagy Sportágválasztó: közel 100 sportág és tucatnyi klasszis

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.05.21. 14:42
Pénteken és szombaton 14. alkalommal rendezik meg a Maglódi úti Merkapt Sportközpontban a Budapesti Nagy Sportágválasztót, melynek keretében csaknem száz sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők. A szerdai sajtótájékoztatón Kovács Róbert, az eseménynek 2007 óta otthont adó Kőbánya polgármestere többek között arról beszélt, hogy a kerület a Nagy Sportágválasztó bölcsője, innen indult ugyanis országos útjára.

Siklós Erik, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) marketing- és kommunikációs igazgatója emlékeztetett rá, hogy a MOB szakmai tanácsokkal mindig segítette a rendezvényt, az idén viszont már anyagilag is támogatja. Az olimpiai bizottságnak köszönhetően a sportágválasztó helyszínén a látogatók díjmenetes sportantropometriai mérésen vehetnek részt, ami abban segíti őket, hogy megtudják, testi adottságaiknak melyik a legmegfelelőbb sportág.

Elhangzott, hogy a csaknem száz megjelenő sportág között lesznek olimpiai és nem olimpiai, verseny- és szabadidős, illetve egyéni és csapatsportok, az aikidótól a zumbafitneszig.

A nagyszínpadon sportbemutatókkal várják az érdeklődőket. A sportágválasztóra – melynek fővédnöke Borkai Zsolt MOB-elnök és Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár lesz – több neves sportoló (így például Dunai Antal, Erdei Zsolt, Fodor Rajmund és Szávay Ágnes) is kilátogat.

Újdonság lesz az MLSZ villám focitornája zenészek, sportolók, újságírók és a szervezők részvételével, továbbá Kuba, Nigéria, Oroszország, Ukrajna, Mongólia és az andoki népek sportjátékainak felvonulása a nemzetek fája alatt a világparkban.

A Nagy Sportágválasztóra, mellyel egyidejűleg – már negyedszer – Nagy Hangszerválasztóra is sor kerül, pénteken 9 órától az előre bejelentkezett oktatási intézmények csoportjait, 14 óra után, valamint szombaton 9 és 17 óra között pedig az egyéni látogatókat és családokat várják. A belépés ingyenes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik