Torna: az olimpiai döntős Hidvégi lemaradt a vb-ről

Vágólapra másolva!
2013.09.07. 21:38
A lólengésben olimpiai döntős Hidvégi Vid nem lesz ott a tornászok szeptember végén kezdődő világbajnokságán, mert a szombathelyi Grand Prix-versenyen rosszabb eredményt ért el Kállai Zoltánnál.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 15 nemzet 90 versenyzőjét felvonultató rangos nemzetközi viadal a hazai tornászok számára az utolsó vb-válogató is volt. A férfiaknál már korábban eldőlt négy hely (Tálas Bence, Szabó Nándor, Vecsernyés Dávid, Berki Krisztián) az ötfős vb-csapatban. A korábbi válogatók után lólengésben egymás ellen 1–1-re álló Hidvéginek és Kállaynak azonban most kellett eldönteniük, melyikük utazhat Antwerpenbe.

A szombati egyéni összetett verseny során lovon mindketten hibáztak gyakorlatuk közben, ám a londoni játékokon nyolcadik Hidvégié volt a nagyobb rontás, ami világbajnoki szereplésébe került.

A lólengés olimpiai bajnoka, Berki Krisztián nem hibázott, s remek, 15.933 pontot érő gyakorlattal jutott be a vasárnapi szerenkénti döntőbe.

Az összetett versenyben a nőknél hármas magyar siker született. Az első helyen Makra Noémi végzett, míg mögötte Böczögő Dorina, Divéky Luca volt a sorrend. A versenyt követően Draskóczi Imre női vezetőedző kihirdette kétfős vb-csapatát, melynek Makra és Böczögő lettek a tagjai.

A férfiaknál az egyéni összetettben a negyedik helyen végzett Babos Ádám volt a legjobb magyar. A versenyt a holland Bart Deurloo nyerte meg.

TORNA GP, SZOMBATHELY
Férfi egyéni összetett

1. Bart Deurloo (holland) 87.331 pont
2. Casimir Schmidt (holland) 83.765
3. Jevgen Judenkov (ukrán) 81.364
4. Babos Ádám 80.630
Női egyéni összetett
1. Makra Noémi 54.218 pont
2. Böczögő Dorina 53.176
3. Divéky Luca 51.151

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik