Asztalitenisz: megvan a férfiválogatott Eb-kerete

Vágólapra másolva!
2013.09.13. 12:53
A férfi asztalitenisz-válogatott felkészülése a hajrájához érkezett, három hét múlva, október 4-én kezdődik a kontinensbajnokság, amelynek ezúttal Ausztria, közelebbről Schwechat ad otthont.

„Egy hetet Ochsenhausenben töltünk, ahol a Bundesliga elitjéhez tartozó együttes vendégeként a csapat tagjaival és a kontinensről érkező további játékosokkal együtt hangolunk az Európa-bajnokságra – mondta a pályázat útján a posztján nemrégiben megerősített szövetségi kapitány, Pázsy Ferenc. – A másodosztályból indulunk, s mivel ezúttal nincsenek csoportok, hanem egyenes kieséses rendszerben zajlik a verseny, nem szabad hibázni. Először az ukrán–bolgár mérkőzés győztesével játszunk, s bár egyikük sem ígérkezik könnyű ellenfélnek, úgy számolunk, hogy a következő fordulóban a románok elleni összecsapás dönt a feljutásról. Arra készülünk, hogy azt a legfontosabb akadályt sikerrel vegyük.” Pázsy Ferenc. – A másodosztályból indulunk, s mivel ezúttal nincsenek csoportok, hanem egyenes kieséses rendszerben zajlik a verseny, nem szabad hibázni. Először az ukrán–bolgár mérkőzés győztesével játszunk, s bár egyikük sem ígérkezik könnyű ellenfélnek, úgy számolunk, hogy a következő fordulóban a románok elleni összecsapás dönt a feljutásról. Arra készülünk, hogy azt a legfontosabb akadályt sikerrel vegyük.”

A románokról érdemes tudni, hogy nyolc évvel ezelőtt még Eb-döntőt játszottak Dániában, s bár azóta ezt a szereplést nem tudták megismételni, nem kis meglepetés, hogy jelenleg a második vonalban vannak. Mindent egybevéve tehát nem ígérkezik könnyű feladatnak a legyőzésük, de az elmúlt időszak eredményei alapján nem is lehetetlen. Ami pedig az Eb-csapatot illeti, Pázsy Ferenc a Jakab János, Kosiba Dániel, Pattantyús Ádám, Fazekas Péter, Lakatos Tamás ötöst jelöli a csapatversenyre, az egyéni küzdelmekre pedig a fiatal Szudi Ádám is csatlakozik hozzájuk.

Téglás Péter, a nők szövetségi kapitánya arról tájékoztatta pénteken az MTI-t, hogy a csapatversenyben Póta Georgina, Lovas Petra, Pergel Szandra, Ambrus Krisztina és Madarász Dóra képviseli majd az ország színeit. Az, hogy a csak az egyéni küzdelmekre nevezett Nagyváradi Mercédesz is ott lehet-e a kontinensviadalon, a jövő héten dől el, ugyanis a játékos sérülésből felépülve most kezdi az edzéseket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik