Universiade: „Elvettük, ami a miénk; Kaptam egy ütést, mint Zádor 1956-ban”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.17. 13:22
Bisztritsányi Dávid, a magyar férfi universiadeválogatott kapusa pályafutása legjobb meccsének nevezte az oroszok elleni döntőt, állítása szerint elvettük azt, ami a miénk. Halek Márton saját bevallása szerint akkora ütést kapott, mint Zádor Ervin az 1956-os olimpián. Tíz éve nem nyert a pólócsapatunk az universiadén, most igen. Nyilatkozatok – a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség tájékoztatása alapján.

Bisztritsányi Dávid, az Eger kapusa, az Eszterházy Károly Főiskola hallgatója pályafutása legjobb mérkőzésének tekinti a döntőt.Bisztritsányi Dávid, az Eger kapusa, az Eszterházy Károly Főiskola hallgatója pályafutása legjobb mérkőzésének tekinti a döntőt.

„Elvettük azt, ami a miénk. Büszke vagyok arra, hogy tagja lehettem ennek a kiváló csapatnak. Sok jó játékossal találkoztam már, de ilyen remek közösséggel még nem. Nagyon boldog vagyok. Ez volt pályafutásom legjobb meccse. Az egyetemisták megverték a profikat!”

Halek Márton a vérét is áldozta a sikerért és az 1956-os olimpia eseményeivel vont némi párhuzamot.

„Felrepedt az orrnyergem, és egy kicsit a szemem alja. Kaptam egy ütést az oroszoktól, mint Zádor Ervin az 56-os olimpián. Nagyon vérzett az orrom, de már jól vagyok. Az a csapat nyert, amely nagyobb szívvel játszott. Egy igazi családba kerültem” – mondta a Debreceni CSE játékosa, a Debreceni Egyetem hallgatója.

A Posillipótól a szegediekhez igazoló Tóth Márton kiemelte, hogy tíz éve nem nyert universiadét a magyar pólócsapat:

„Álomvédekezés, álomjáték. 10 éve nyert férfi vízilabdacsapat legutóbb universiadét, Teguban. Az oroszok kaptak egy kis hátszelet, benne volt a pakliban. Így is nyertünk. Az egyetemi sport igazi ünnepe a mai.”

TOVÁBBI NYILATKOZATOK
Vincze Balázs szövetségi kapitány, a Szeged edzője: „Tudtam, hogy vannak még tartalékaink. Akkor tudtuk ezeket mozgósítani, amikor szükség volt rájuk. A fiúk az első perctől az utolsóig küzdöttek. Másfél hónapja edzünk együtt. Megfogadtuk, hogy az utolsó leheletünkig harcolunk. Így is történt.

Somogyi Balázs, a Szeged játékosa, a Szegedi Tudományegyetem hallhatója: „Le a kalappal a csapat előtt! Akkor hoztuk ki magunkból a maximumot, amikor kellett. Most. Szeretni való társaság a mienk. Hihetetlenül alázatosak a sport és egymás iránt.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik