Teke-vb: a férfiak elkerülték Németországot

Vágólapra másolva!
2013.05.17. 19:31
null
Főszereplőkre várva
Sorsoltak a zalaegerszegi teke-vb-n. A selejtezőkből három válogatott, köztük Németország jutott tovább. Sokan tartottak attól, hogy a sportág egyik meghatározó nemzeteként nyilvántartott németek a magyar csoportba kerülnek, de végül más ellenfeleket sodort a házigazdák útjába Fortuna.

 

Az már korábban eldőlt, hogy Magyarország a selejtezőből érkező ellen mutatkozik be a világbajnokságon. A pénteki sorsoláson azonban kiderült, hogy azok nem a németek, hanem az észtek lesznek. Így vasárnap Magyarország–Észtország összecsapást rendeznek 11.20 órától. Az észteken kívül Ausztria, valamint Bosznia-Hercegovina lesz a magyarok ellenfele az A-csoportban.

A női válogatott már szombaton bemutatkozik, Méhész Anitáék Dániával csapnak össze 17.45 órától. A lányok Dánia mellett Bosznia-Hercegovinával és Szlovákiával játszanak a D-csoportban, ahonnan – akárcsak a férfiaknál – az első két válogatott jut a negyeddöntőbe.

A zalaegerszegi világbajnokság jól kezdődött a magyarok számára. Az U18-asok két aranyat, egy ezüstöt és két bronzot szereztek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik