Birkózó Eb: Ligeti és Barka bronzéremért birkózik

Vágólapra másolva!
2013.03.21. 14:31
A 120 kg-ban szereplő Ligeti Dániel és az 55 kg-os Barka Emese kikapott az elődöntőben, így a bronzéremért léphet szőnyegre a Tbilisziben zajló birkózó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

A tavalyi kontinenstornán ezüst-, két éve pedig bronzérmes Ligeti a tavalyi döntőben őt legyőző török Taha Akgul ellen lépett szőnyegre, a visszavágás azonban elmaradt. Akgul villámgyors lábra támadásaival nem tudott mit kezdeni a fiatal magyar, akit földre vitt, kitolt és meg is dobott ellenfele, 5:1-gyel megnyerve a szakaszt. A második két percben az egyre feszültebbnek tűnő Ligeti ellen gyorsan továbbgyűjtögette pontjait a török, ám a hajrában még egy rövid időre felcsillant a fordítás reménye, de csak 5:3-ra tudott feljönni Ligeti, a földön már hiába próbálta, nem tudta jól összefogni és megpörgetni Akgult, így kikapott.

„Daninak nagyon sok problémája volt az elmúlt három hónapban, a napokban beteg volt, most is gyomorpanaszai vannak, úgyhogy szerintem az is csoda, hogy a bronzmeccsig eljutott” – osztotta meg véleményét Gulyás István szakágvezető.

Barka Emese két szép győzelem után 2010 Európa-bajnokával, a 2011-es vb-n bronzérmes svéd Sofia Mattssonnal meccselt a fináléért, ám gyorsan kiderült, hogy riválisa nagyobb erőt képvisel nála: az első menetben egy gyors akcióval 3:0-s előnyt szerzett a svéd, Barka próbálkozásait pedig biztosan védekezte ki, s végül 4:0-val lett övé a szakasz. A folytatásban sem volt több esélye a magyar versenyzőnek, akit Mattson 3:1-re vert meg ebben a periódusban.

A nap negyedik magyarja, Godó Kitti (67 kg) kiesett.

Az éremcsatározások magyar idő szerint 15.00-kor kezdődnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik