Asztalitenisz, női BL: a Budaörs Berlinben döntőbe jutott

Vágólapra másolva!
2013.02.08. 20:49
null
Pergel Szandra már felszabadultan léphetett asztalhoz (Fotó: MTI, archív)
A Budaörs bejutott a női asztalitenisz Bajnokok Ligája döntőjébe, miután az elődöntőben idegenben is jobbnak bizonyult a címvédő TTC Berlin Eastside-nál.

A budaörsiek az elődöntő első mérkőzésén hazai pályán 3:0-ra nyertek, 9:1-es szettaránnyal, így a németországi visszavágón elég volt két játszmát nyerniük a Póta Georginát és Lovas Petrát is soraikban tudó berliniek ellen.

Az első meccsen Póta 3:1-re győzött Cornelia Molnar ellen, a másodikon pedig Madarász Dóra megszerezte a vendégek által hőn áhított második szettet is, sőt 3:2-re nyert Lovas ellen, így a további találkozóktól függetlenül a Budaörs bejutott a fináléba.

Pergel Szandra már tét nélküli mérkőzésen simán múlta felül az orosz Polina Mihajlovát, míg Póta visszavágott Madarásznak a Budaörsön elszenvedett vereségéért. Az ötödik meccsen Lovas kétszettes hátrányból egyenlített, de a döntőt játszmát elbukta Molnarral szemben, így a Budaörs idegenben is megverte a Berlint.

A magyar együttes ellenfele a döntőben a Linz AG Froschberg lesz. Az osztrák csapatban játszik a cseh Iveta Vacenovská, aki a 24. a világranglistán, valamint a kínai születésű, de Ausztria színeit képviselő Liu Jia (27.) is. Mellettük a német Petrissa Solja (67.) és a moldovai születésű Sofia Polcanova (142.) szerepelhet a budaörsiek elleni két felvonásos márciusi fináléban.

NŐI ASZTALITENISZ BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
TTC BERLIN EASTSIDE (német)–BUDAÖRSI 2I SC 2–3

Póta Georgina–Cornelia Molnar 3:1 (6, –6, 5, 6)
Lovas Petra–Madarász Dóra 2:3 (11, –6, –8, 6, –9)
Polina Mihajlova–Pergel Szandra 0:3 (3, 7, 4)
Póta–Madarász 3:1 (3, 6, –8, 5)
Lovas–Molnar 2:3 (–10, –3, 6, 8, –7)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik