Lósport: Overdose 2014 előtt biztosan nem megy ménesbe

Vágólapra másolva!
2012.11.29. 11:18
„Bár Németországból komolyan érdeklődnek Overdose iránt, úgy döntöttünk, hogy jövőre még biztosan nem adjuk ménesbe, bízunk benne, hogy az egészségi állapota megengedi a további versenyzést” – mondta Mikóczy Zoltán a PannoniaOverdose.hu-nak.

Mikóczy hozzátette, nem akarják erőltetni, de ha sikerül jövőre tréningbe állítani, akkor csapatának az lesz a fő célja, hogy olyan viadalokon fusson Overdose, amelyek növelhetik tenyészértékét. A jövő év lesz Overdose utolsó versenyszezonja, 2014-ben ménesbe megy.

A cél Európa valamely vezető ménese, de csakis azzal a kikötéssel, hogy évente minimum 10-15 anyakancát Magyarországról vihessenek hozzá. Mikóczy ugyanis maximálisan elkötelezett abban, hogy Overdose tenyészértéke visszaköszönjön, és érezhető legyen a hazai versenylóállományban is.

Overdose egy éve futott eddig utoljára, akkor Rómában nyert. Tréningben tartották a hongkongi meghívás reményében, a 92 nevezett lóból be is válogatták a 14-es mezőnybe, mégsem utazhatott egy adminisztratív szabály miatt. Ezt követően elvitték Dubaiba, ahol még az előtt megsérült, hogy a neki tervezett három versenyből egyet is lefutott volna. Március 15-én hazaérkezett, felépülése azóta tart.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik