Golf: először rendezheti meg Franciaország a mitikus Ryder-kupát

Vágólapra másolva!
2011.05.17. 14:21
Franciaország rendezheti meg 2018-ban Európa és az Egyesült Államok golfválogatottjának nagy presztízsű csapatversenyét, a Ryder-kupát – jelentették be kedd kora délután az angliai Wentworthben.

A kétévente esedékes mérkőzés 2018-as megrendezéséért öt európai ország versengett, a győztes Franciaország mellett a favoritnak tartott Spanyolország, valamint Portugália, Hollandia és Németország. Az eseményt a Párizs melletti Saint-Quentin-en-Yvelines-ben található Golf National klub látja majd vendégül.

Ez lesz a második alkalom, hogy nem a Brit-szigetek valamely golfklubja az európai házigazda: 1997-ben Spanyolországban került sor a találkozóra.

A két válogatott 1927 óta kétévente megvív egymással, egyszer a mi kontinensünkön, egyszer az Egyesült Államokban.

A Ryder-kupa gazdasági szempontból is jelentős haszonnal kecsegtet a rendező ország számára: az emlékezetes európai győzelemmel végződő tavalyi mérkőzés a becslések szerint 94.4 millió eurót hozott a walesi gazdaságnak.

Jövőre (Medinah, Illinois) és 2016-ban (Hazeltine, Minnesota) az Egyesült Államok, 2014-ben pedig a skóciai Gleneagles lesz a házigazda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik