Cselgáncs: Ungvári Attila januárban is megbukott a doppingvizsgálaton

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.03.08. 16:48
Ahogy arról már beszámoltunk, a 73 kg-ban aranyérmes Ungvári Attila szolgáltatott pozitív doppingmintát a februári Hungária-kupán részt vevő hazai cselgáncsozók közül, a Magyar Judoszövetség (MJSZ) szerint az anabolikus szteroidok közé tartozó sztanozololt találtak a szervezetében. Az MJSZ közleményében jelezte: a versenyző január közepén a bakui világkupa utáni doppingvizsgálaton is pozitív mintát szolgáltatott.

Az MJSZ az MTI-hez eljuttatott kedd délutáni állásfoglalásában közölte: a Hungária-kupa előtt Ungvári Attila január közepén a bakui világkupa utáni doppingvizsgálaton is pozitív mintát szolgáltatott.

„Mind Ungvári Attila, mind a Magyar Judoszövetség kérte a B-próba elvégzését, ennek eredménye két-három hét múlva lesz meg" – tájékoztatott az MJSZ.

„A hazai dzsúdó történetében ez az első eset, hogy doppingvétség gyanúja vetődik fel. Értetlenül állunk a történtek előtt. A dzsúdó nem doppingérzékeny sport, a vizsgálat kiterjed majd arra is, hogyan kerülhetett a sportoló szervezetébe a tiltott szer, amely tudomásunk szerint nem is segíthette az eredményes szereplést. Kiállunk a doppingmentes sport eszméje mellett. Mind a sportot szerető közvélemény, mind mindannyiunk megnyugtatására az elmúlt napokban kilenc válogatott kerettagnál történt mintavétel. Ungvári Attila esetével kapcsolatban a fegyelmi eljárást vagy a Magyar Judoszövetség vagy a Nemzetközi Judoszövetség fogja lefolytatni” – fogalmaz a közlemény.

A szövetség szerdai elnökségi ülésén is napirendre tűzi Ungvári Attila ügyét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik