Fallabda: Krajcsák Márk számára az első harmincba kerülés a cél

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.01.10. 11:48
A világranglistán az első harmincba kerülést jelölte meg idei céljai között a legfontosabbnak Krajcsák Márk, Magyarország első számú fallabdázója.   

„Többnyire sikeresnek ítélem meg a 2010-es évemet, még akkor is, ha most nem úgy állok a világranglistán, ahogyan azt szeretném, igaz, nem is olyan könnyű előrelépni" – nyilatkozta az MTI-nek Krajcsák, aki jelenleg a 45. a rangsorban, ugyanakkor karrierje legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy a decemberi, Szaúd-Arábiában rendezett világbajnokságon a 17. helyen zárt.

„Az év végén már nagyon jól ment a játék, úgy gondolom, ez remek kiinduló lehet 2011-re. Nálunk nincs túl sok szünet, így csak decemberben tudtam pihenni egy-két hetet, a felkészülést már el is kezdtem, az első ranglistaversenyemre pedig februárban utazom" – mondta.

A 27 éves Krajcsák az egyéni Európa-bajnokságon negyedik lett, e mellett pedig sorozatban a hetedik országos bajnoki címét szerezte meg az elmúlt esztendőben. Idén mindenképpen a legjobb harminc játékos közé szeretne kerülni, ehhez – amint utalt rá – leginkább arra lenne szüksége, hogy olyan játékosokkal tudjon készülni, akik a világ élmezőnyébe tartoznak.

„Sajnos Magyarországon én vagyok az egyetlen profi játékos, de amikor csak tudok, a legjobbakkal gyakorolok. Nyáron például a világranglistán ötödik francia Grégory Gaultier-vel edzettem, ez áttörést hozott a játékomban. Most például a brazil bajnok jön hozzám Budapestre, akivel egy hetet edzünk majd" – tette hozzá.

Rafael Alarcon tudását a szurkolók is megcsodálhatják, ugyanis a Griff Squash Clubban kedden 19:30-tól bemutató mérkőzést játszik a magyar bajnokokkal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik