Böczögő és Hídvégi két-két aranyérme a záró napon

Vágólapra másolva!
2010.10.03. 16:16
null
Két Böczögő-győzelem a záró napra (Fotó: Czerkl Gábor, NS-archív)
A tornászok szombathelyi Grand Prix-jének utolsó napját is magyar fölény jellemezte: Böczögő Dorina és Hídvégi Vid is két-két győzelmet aratott.

A férfiaknál a pénteki összetett győztes Hídvégi nyújtón és korláton indult a szerenkénti finálék második napján, ahol kiemelkedő gyakorlatokkal mindkét szeren diadalmaskodott. Ugrásban nem állhatott magyar versenyző a dobogóra. Rossz hír, hogy a biztos vb-csapattag Marján Péter ugrásban lesérült, már rossz helyzetből indult neki az ugrásnak, nem tudta megfelelőképpen befejezni, a leállása nem sikerült. Az első diagnózisok szerint a térdszalagja sérült, elképzelhető, hogy a vb-n sem számíthat rá Kovács István vezetőedző. A végső diagnózist a hétfői orvosi konzílium hozza meg.

A nőknél továbbra is remekelt Böczögő Dorina. Az olimpikon gerendán és talajon is nyerni tudott, ráadásul gerendán a legutóbbi időszak egyik legjobb gyakorlatával, a korábban bizonytalan akrobatikus kötésében sem volt most hiba. Talajon is szép bemutatót tartott, csak egy kis ellépése volt egyik sorában. Csillag Tünde ma is hozta jó formáját, Lónay Hajnalka pedig gerendán emelkedett ki, ahol második lett.

A nőknél szerdáig mindenki a saját klubjában készül, csütörtöktől pedig a Tornacsarnokban edz az egész keret. A Böczögő Dorina, Tóth Renáta, Divéky Luca, Csillag Tünde, Lónay Hajnalka, Gombás Laura és Szabadffy Szilvia alkotta csapat október 10-én indul Rotterdamba.

A férfiak már hétfőn délután kezdenek a Tornacsarnokban, csütörtökön a vb időrendjét imitáló tréningre is sor kerül, majd október 12-én utaznak a helyszínre.

„Mindkét gyakorlatommal elégedett vagyok, mert nagyon jól sikerültek – értékelt Böczögő Dorina. – A gerendára külön büszke vagyok, többen is megdicsértek érte, bizony, elfogadnám a vébén."

„A mai nap nagyon jó volt, hiszen mindkét szeren, ahol indultam, nyertem – nyilatkozta Hídvégi Vid. – Sikerült összeszednem magam annak ellenére, hogy két kemény versenynap van mögöttem, úgyhogy elégedett vagyok."

„Jól teljesített a csapat, de ma sajnos nem tudok örülni, mert Marján Péter megsérült, és ez rendkívül rossz hír – vegyített ürömöt az örömre az élet Kovács István, a férfiak vezetőedzője számára. – Eddig sem voltunk könnyű helyzetben, hiszen már többen kiesetek a csapatból sérülés miatt."

„Böczögő ma is nagyon határozottan és meggyőzően tornázott – dicsért Draskóczy Imre, női vezetőedző. – Csillag is jól teljesített, és Lónay is meggyőző gyakorlatot mutatott be gerendán. Összeállt a csapat, a hangulat is nagyon jó, bizakodó vagyok."

SZOMBATHELY, TORNA GRAND PRIX 
FÉRFIAK
UGRÁS  
1. Helge Vammen (dán) 15.100
2. Glend Smink (holland) 14.950
3. Michael Meier (svájci) 14.950
KORLÁT  
1. Hídvégi Vid 14.400
2. Szabó Nándor 13.800
3. Mihók Ádám 13.700
NYÚJTÓ  
1. Hídvégi Vid 14.250
2. Boudewijn De Vries  (holland) 14.200
3. Szabó Nándor 13.650
   
NŐK
GERENDA  
1. Böczögő Dorina 14.200
2. Lónay Hajnalka 13.300
3. Lisa Van den Burg (holland) 13.100
UGRÁS  
1. Böczögő Dorina 13.750
2. Csillag Tünde 13.450
3. Lisa Van den Burg (holland) 12.050

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik