Sportlövő-vb: Bognár Richárd ötödik lett dupla trapban

MTI MTIMTI MTI
2010.08.05. 19:13
Bognár Richárd ötödik helyen végzett a férfi dupla traposok között a Münchenben zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokság csütörtöki versenynapján.

A magyar koronglövő az alapversenyt 145 találatos kiváló eredménnyel zárta, s az esti döntőben sokáig a harmadik helyen állt, ám – a magyar csapat tájékoztatása szerint – két technikai szünet is megakasztotta a versenyt, s ezek után Bognár kiesett a ritmusból. Többször is hibázott, így végül 45 koronggal végzett a fináléban, és 190 korongos összteljesítménnyel ötödik lett.

Az idei lonatói világkupaversenyen is döntős sportolónak az ötödik hellyel nem sikerült ötkarikás kvótát szereznie, mivel ebben a számban csupán az első három kvalifikálta magát a londoni játékokra.

„Nagyon örülünk Ricsi eredményének, szépen versenyzett egész nap – értékelt a távirati irodának Vasvári Erzsébet, a koronglövők szakágvezetője. – A döntő nagyon nehéz volt, sajnos egyszer az amerikai versenyző hibás fegyvere miatt állt a verseny, majd kínai kért pályaigazítást, s azért akadtak el. Egyébként a rossz pálya miatt hibázott kétszer is Ricsi, ezek után jelezte a kínai, hogy baj van. Ő így újra lőhette azokat a korongokat, de Ricsi nem. Mindezek ellenére tényleg elégedettek vagyunk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik