Lósport: ismét világsztár zsoké teszi tiszteletét a Kincsem parkban

P. I.P. I.
Vágólapra másolva!
2010.04.24. 23:36
Címkék
Egy évvel az Overdose-futás és Christophe Soumillon emlékezetes budapesti lovaglása után ismét a világ élmezőnyébe tartozó zsoké érkezik a Kincsem parkba. A 29 éves Ahmad Ajtebi az Arab Emírségek egyik legnagyobb büszkesége, hiszen személyében az első olyan galoppversenylovast köszönthetjük, aki Dubaiból indult el a világhírnév felé.

A korábban tevéken versenyző Ajtebi az elmúlt években folyamatosan ért fel a csúcsra, többek között győzött a Royal Ascoton, a telivér-világbajnokságon Amerikában, valamint a világkupa napján Dubaiban, ahol az idén a zseniális Frankie Dettori és Christophe Soumillon mögött a harmadik helyen végzett a zsokéranglistán. Jelenleg Angliában él, és a Godolphin istállót erősíti, főnöke és egyben legnagyobb támogatója, az arab olajsejk Mohammed bin Rasid al-Maktum a világ leggazdagabb telivérfuttatója.

Ajtebi, aki az Eclipse Racing istálló meghívására érkezett hazánkba, vasárnap hat futamban száll nyeregbe a Kincsem parkban, többek között a klasszikusnak számító Hazafi Díjban, amelyben a favorit Home Sweet Home lesz a társa.

Az arab sztárzsoké jelenléte ismét bizonyítja, hogy Overdose-nak köszönhetően Magyarország végleg felkerült a világ lóversenysportjának a térképére, amihez a kétszeres „Év lova" Steady As A Rock is egyre jobban hozzájárul: a hét végén Rómában szerzett értékes harmadik helyezést egy 1600 méteres nagydíjban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik