„Potenciális gyilkosokként tartanak minket számon”

Vágólapra másolva!
2010.03.09. 08:32
Mint arról beszámoltunk, a Magyar Sportlövőszövetség képviseletében Krzyzewsky Miklós elnök és Kovács Tibor főtitkár az utolsó szalmaszálba kapaszkodva, az írásos észrevételek elküldése után hétfőn a Turi András rendészeti szakállamitkár által összehívott bizottságon keresztül szóban is megpróbálta meggyőzni az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumot, hogy ne lépjen életbe az a rendelet, amely szerint csak az vásárolhatna sportfegyvert, aki első vagy másodosztályú minősítésű, illetve aki igazolja, hogy három éve tagja valamelyik sportlövő-egyesületnek.

Vagyis a nagyjából 4000 sportlövőből 3500-tól azonnal elvennék a fegyvert, így megszűnne az egyesületek hátországa, és szép lassan az egész magyar sportlövészet. A meghallgatásnak azonban Kovács Tibor szerint nem volt igazi tétje...

Kovács Tibor:
Kovács Tibor:

Az egyeztetésen ott volt a sportlövészetben 1980-ban olimpiai bajnok Varga Károly, illetve Lénárt Ágota sportpszichológus is. Konkrét választ és ígéretet a sportlövők nem kaptak – Kovács Tibor érthetően dühös és elkeseredett.

„A találkozó alatt végig úgy éreztük, nem számít a véleményünk. Értésünkre adták, hogy a pécsi lövöldözős eset miatt meg kell lakolnia a sportágnak, így szerdán valószínűleg kiadják a fegyvertartás módosításáról szóló rendeletet" – mondta a Nemzeti Sportnak.

„Kollektív bűnösöket csinálnak belőlünk, hiába kértem ki olimpiai bajnokaink nevében, hogy potenciális gyilkosokként tartsanak minket számon. Megígérték ugyan, hogy továbbítják fenntartásainkat, de azt is hozzátették, a kormány dönt. És úgy érezzük, előre eldöntött tény, hogy megbüntetik a sportlövészetet. A vadászok csak azért maradnak ki ebből, mert túl sokan vannak, és esetükben lehetetlen lenne betartatni a rendelkezést. Azt tanácsolták, legjobb lövőinket tartsa el a szövetség. Nem értik meg, hogy egyesületek nélkül ez nem megy. Ha életbe lép a rendelet, amely több alkotmányos kérdést is felvetne, mindenképp pereskedünk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik